https://boardgamegeek.com/boardgame/298383/golem

Još jedan odličan mesnati action selection, resurs menadžment euro s hrpom stvari za balansirati.
Ovako na prvu 8.5, vjerojatno bliže 9.
BREW CRAFTERSVukozec je napisao/la: 02 sij 2020, 12:53 Trebao bih odigrati još koju partiju, nisam još ni sva pravila polovio. Zasad prvi komentar može biti na tom tragu: igra je savršeno igriva i prije nego se polove sve mogućnosti. Bogata je istima, no temeljna mehanika je jednostavna, pa se odmah može početi sa igrom, a istraživanje raznih puteva će doći sa odigranim partijama, te bi rekao da je upravo to i jedna od glavnih ideja igre. Čini mi se da igra nudi malo više long-term strategije u odnosu na ad-hoc taktiku u usporedbi sa sličnim igrama. A igre koje sam probao sa kojim bih je usporedio su Agricola, Viticulture i Clans of caledonia. Ima igranja u sandboxu poput Clans, no tu je i imperativ plaćanja troškova nakon svake faze kao u Agricoli. U usporedbi sa Viticulture, sličan je dobar tematski flavour procesa proizvodnje, a različito je što ovdje nema skrivenih kartica koje usmjeravaju taktiku i donose obrate. U Brew crafters sve informacije su odmah na stolu (a u početni setup je uključena randomizacija).
No napišem detaljnije nakon još koje partije
Zasad sam probao samo solo, uz pomoć jednostavne neslužbene online autome.
Aj pomagaj oko jednog detalja pravila koji mi je promakao. Kad izradim alatku jel ona ide u zajednički pool svima na korištenje ili je ona samo moja pa ju mogu koristiti za svoje akcije i kada pomažem?wm_lsmm je napisao/la: 18 sij 2023, 11:10
Igra koja nas je jednostavno oborila s nogu je https://boardgamegeek.com/boardgame/300531/paleo.
S obzirom da su moje slike bile krcate spoilera, evo par od izdavača.
![]()
Ovo je coop avantura preživljavanja u kamenom dobu koju sam gledala otkad je izašla i koliko god mi se tematski sviđala nisam bila sigurna oko gameplaya. Iako mi se cijelo vrijeme vrtila po wishlistama nikada ju nisam nabavila. Na svu sreću, dobila sam ju za rođendan i ovo je igra koja ima dobar potencijal ući u top 10. Ima lakših i težih scenarija pa sama igra i nije toliko lagana (doduše, nije ni teška), ali pravila su iznimno jednostavna i za negamere - ja sam sve scenarije za praznike odigrala s mamom koja inače ne igra. Dodatno, ona je ta koja je iz dana u dan tražila da igramo.
Svaki igrač ima nekoliko ljudi s različitim skillovima i HP-om. Na potezu svaki igrač bira koju lokaciju će njegovi ljudi posjetiti i to na temelju stražnje strange karte lokacije - stražnja strana daje samo hint što bi se moglo nalaziti na lokaciji, odnosno na prednjoj strani karte. Tako je moguće da naiđete na jestive bobice, životinje koje možete ubiti za meso i kožu, ali i na negativne stvari, trnje, zmije… Također, možete si međusobno pomagati jer je vrlo vjerojatno da za neke veće pothvate vaši ljudi sami neće imati dovoljno skillova.
Svaku noć ljude morate nahraniti jer će inače umrijeti i tako u krug.
Čula sam da neki kritiziraju da igra nije replayable jer kada saznate što je na prednjim stranama karata više vam neće biti zanimljivo. Ja se ne slažem. Nikada točno ne možeš znati što te čeka na kartama, ali ćeš s vremenom skužiti pool karata koje to mogu biti - to samo donosi novu zagonetku gdje možeš razmišljati o tome koja je vjerojatnost da se nešto dogodi i što je najbolje da ti i suigrači napravite kako bi se pripremili za ono što vas potencijalno čeka. Svaki expansion za ovu igru koji postoji mora biti moj. Igra je u mojem krugu jednostavno brzo postala hit i mislim da niti jedna druga igra ikada nije u tako kratko vremena toliko puta bila odigrana. Sve preporuke!
koliko toliko ne spoiler slike:
![]()
Ne ide u zajednički pool. Drugi igrači ju mogu dobiti jedino ako su helpali dok si craftao i naravno možeš ju koristit da drugima pomognešdendarii42 je napisao/la: 18 sij 2023, 11:49 Aj pomagaj oko jednog detalja pravila koji mi je promakao. Kad izradim alatku jel ona ide u zajednički pool svima na korištenje ili je ona samo moja pa ju mogu koristiti za svoje akcije i kada pomažem?