International Tabletop Day 2024

Teme vezane uz događaje i okupljanja na kojim se igraju društvene igre
Odgovori
fuzguz
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 18 puta
Kontakt:

International Tabletop Day 2024

Post Postao/la fuzguz »

https://www.facebook.com/events/830469602440384

International Tabletop Day 2024.
Prijava za događanja i turnire: https://gejmeraja.club/ittd-prijava/
Program
Petak je dan za slobodno igranje, bez programa. Vrata Doma Kulture Jalžabet otvorena su od 15:00 na dalje.

Subota je dan za slobodno igranje ali tu je i bogati program. Vrata su otvorena od 8:00.
09:00-12:00 - U suradnji sa Crvenim križem organizirano je Doborovljno darivanje krvi. Svi darivatelji ulaze u nagradno izvlačenje za osvajanje jedne igre (na odabir će biti 3 igre i pobjednik odabire jednu od te 3).
10:00-12:00 - Mini painting radionica koju održava UMS Agram
10:00-11:00 - Predstavljanje svih prototipa društvenih igara koje se mogu isprobati na događaju. Pomozite našim dizajnerima da testiraju svoje nove društvene igre.
14:00-16:00 - Turniri
Ticket to ride - Nagrada Ticket to Ride: Nordic Countries
Unmatched - Nagrada Unmatched Sun’s Origin
Azul - Nagrada Azul: Master Chocolatier
20:00-21:00 - Board Game pub quiz (ekipe po 3 člana).

Događaj je potpuno besplatan i prijava na event je tu samo da se organizira odgovarajući broj svega što nam je potrebno za događaj, da se unaprijed pripremi sve za turnir, da informiramo Crveni križ o interesu i sve ostale aktivnosti.
Hvala sponzorima!
Svarogs Den - www.svarogsden.com
Gejmeraja- www.gejmeraja.club
Magic Omens - www.magicomens.com
In My Box - www.inmybox.eu
MTL Sleeves - www.mtlsleeves.com
Carta Magica - www.cartamagica.hr
IELLO Games - www.iello.fr
Czech Games Edition - www.czechgames.com
FryxGames - www.fryxgames.se
BoardGameGeek - www.boardgamegeek.com
Ovi su korisnici zahvalili autoru fuzguz za post (ukupno 5):
ShichValsimsadistikomadoedvinus
fuzguz
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 18 puta
Kontakt:

Re: International Tabletop Day 2024

Post Postao/la fuzguz »

Evo jedan kraći recap.

Ovog vikenda 7.6. i 8.6. održavao se "Međunarodni dan društvenih igara" u Domu Kulture Jalžabet.
Prvi dan je bio za upoznavanje, druženje i igranje bez posebnog programa.

Subota je od jutra bila aktivna.
Od 9 do 12h u suradnji s Crvenim Križem je organizirano dobrovoljno darivanje krvi, i najsretniji darivatelj je osvojio jednu društvenu igru po svom izboru. (potvrdili su mi da je uspješno uzeto 38 doza. Vrlo su zadovoljni. Hvala svima koji su uspješno darivali)

Od 10 do 12h u suradnji s Udrugom minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara "Agram" je organizirana radionica bojanja minijatura.

U 13h organiziran ručak, a iza njega su počeli turniri u igrama Unmatched, Ticket to ride i Azul. Pobjednici turnira su osvojili nagrade (društvene igre i pehare). Posebne zahvale gejmeraja.club stranici za sponzoriranje turnira igre Azul.

U 21h održan je Pub Kviz na temu Društvene igre. Nagrade za prva 3 mjesta je sponzorirala varaždinska trgovina društvenih igara Svarogs Den.

Galerija slika: https://photos.app.goo.gl/mWPEDXZL3ucuUmNV7
Hvala svima na dolasku
Ovi su korisnici zahvalili autoru fuzguz za post (ukupno 7):
GurkkodadomadoRaven2013tanelornjuri006edvinus
edvinus
Reactions:
Ima zahvala: 282 puta
 pohvaljen: 237 puta
Kontakt:

Re: International Tabletop Day 2024

Post Postao/la edvinus »

Molim da se poimence spomenu pobjednici pub kviza koji su ove godine obranili titulu. :P

I molim special mention za posjetitelja koji je odigrao najviše prototipova društvenih igara na eventu ;)

Ove godine nažalost nije bilo turnira u Terraforming Marsu, inače bi mi @Bolindus vratio za prošli put. A ove godine sam mu još i pivu ukrao.

Hvala Marine na savršenom eventu!
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3720 puta
 pohvaljen: 3846 puta
Kontakt:

International Tabletop Day 2024 by Sadistiko

Post Postao/la sadistiko »

Nažalost nisam nikako mogao doći u Jalžabet u petak jer sam morao ženu voziti na neki pregled i to popodne kasno tako da mi se nije isplatilo ići navečer samo prespavati. Kako je na kraju ispalo, ostao sam sam za ići gore, ali eto Dam Dam se u zadnji tren predomislio i pridružio mi se tako da smo dogovorili da krećemo ranom zorom da smo čim prije gore.

Subota

Mi smo krenuli već u 6:30 iz Petrinje. Stigli smo prvi, čak i par sekundi prije Crvenog križa koji je došao radi davanja krvi.

slika

Popili smo jednu rakijicu dobrodošlice i s time sam si odredio da definitivno neću dati krv, a bio sam na li la, bi li - nebili. Priznajem, nekako me frkica vata, već je 50 godina tu, a nisam već dugo davao krv pa da mi ne bi šta bilo loše, a došao na igranje i to samo jedan dan :-)

Pošto smo Dam Dam i ja došli prije svih išli smo pronaći neku igru koju možemo zaigrati prije nego dođe ekipa s kojom ima dogovorenu prvu partiju u 11 sati. Cimali smo se između Beyond the Sun i https://boardgamegeek.com/boardgame/249 ... l-imperial i onda sam ja ipak vagnuo na Brazil jer sam Beyond igrao samo jednom i morao bi dosta čitati po pravilima da se podsjetim, ali i Brazil isto nisam digo igrao pa se i to trebalo dosta podsjetiti. Za stol su nam se pridružili Marge i Maylo iz Varaždina.

slika

Tako da smo imali partiju u četvero. I kako to obično biva, dok svima sve pojasniš - objasniš, sam odigraš katastrofalno loše.
Partiju je dobio Marge, ali nije bila prevelika razlika u bodovima između drugog Dama i njega.

Došlo je 11 sati i svi osim Tanje iz Buzeta i Ane iz Rovinja su bili za stolom. Njih dvije su se odlučile malo osvježiti u obližnjim Toplicama pa su kasnile. Pričekali smo ih i onda zasjeli za stol i https://boardgamegeek.com/boardgame/54138/imperial-2030

slika

Nabrzaka smo objasnili princip igre pa smo se upustili u pratiju. Kako smo krenuli sat vremena kasnije od dogovorenog nismo uspjeli završiti baš zanimljivu partiju Imperiala prije turnira pa smo morali prekinuti u 14 kad su krenuli turniri.

slika

turnir u Unmached-u

slika

turnir u Thumblin Dice-u

Dok su ostali otišli na turnir Dam Dam i ja smo se uspjeli prišmajhati dadi iz Koprivnice i Vorkosiganu iz Našica u partiji https://boardgamegeek.com/boardgame/358 ... lage-rails

slika

Mali prdavac od igre, ali smo na kraju mi trajali duže nego svi ostali na turnirima. Nije loša igra i možda bi je ponekad i zaigrao u slučaju da nemamo puno vremena. Vratili smo se za originalni stol i nastavili Imperial 2030 i zagazili dobrano u termin za sljedeću dogovorenu igru. U tome nas je još zadržalo i hranjenje. Naime došla je papica taman kad smo igrali Imperial i mislili smo dovršiti partiju ali nismo stigli, a dobro da smo išli jesti jer je već skoro sve otišlo od jela osim ćevapa, ali dobro, pojeli smo i nastavili. Dam Dam je odnio pobjedu i bez obzira na moj uobičajeni debakl u ovoj igri baš sam se zabavio. Kad god hoćeš upadam u partiju Imperiala 2030, a rado bi probao i originalni Imperial, baš da vidim kakav je.

Odmah nakon završetka sam počeo postavljati https://boardgamegeek.com/boardgame/218 ... he-void-ii. Čovjek bi rekao da sam došao na neki Imperialni DDI :-) Prvo Brazil: Imperial, Pa Imperial 2030 i za kraj Empires of the Void II. Pošto je radi sveg tog kašnjenja Vorkosigan zaglavio u nekoj drugoj partiji, Stipsonov, Miljenko i ja smo tražili zamjene. Dam Dam je isto htio igrati ali je još bio u nekoj partiji sa dadom, ako se ne varam. Do našeg stola su naletili Bolindus (vlasnik Svaroga) i Benjamin iz Varaždina i kad smo ima ukratko (i krivo) rekli o čemu se radi dečki su se riješili Damira jer nam je falilo jedno mjesto ako bi obojica htjeli igrati. Dam Dam je otpao, a za stol su sjeli Benjamin i Bolindus. :-)

slika

Neka igre u svemiru krenu!
Opet je bilo svega i svačega, zanimljiva partija, mada se dečkima iz Varaždina nije previše svidjelo što kocka ima dosta utjecaja, ali ako to usporediš sa Eclipse onda je ovo ipak rješenje gdje imaš malo više utjecaja jer nije samo kocka u igri, nego koliko kocki bacaš (a biraš samo jednu), pa dodaš kartu, pa dodaš snagu sa jedinica (kojih smiješ imati 3 u fightu). OK, i dalje tu ima puno sreće, ali takva je igra i bok. Sve u svemu, opet sam bio loš, kao i obično :-)
Završili smo igru za 3 i pol sata. Ali tu nas je opet prekinuo kviz radi kojeg smo izgubili kojih pol sata ili nešto više. Bilo je tu dosta zajebancije i priče za stolom, a i Bolindus je često išao po pivu pa smo ga često čekali :-)
Partiju je dobio Stipsonov sa samo jednim bodom razlike ispred Miljenka.

Nakon toga smo planirali lagano krenuti doma, ali su nas dečki ipak nagovorili da zaigramo jedan kratki https://boardgamegeek.com/boardgame/291453/scout koji je bio jedno pitanje u kvizu.
Zaigrali su Benjamin, Deda Zak, Bolindus, Dam Dam i ja.

slika

Iako mi ništa nije bilo jasno kad mi je Benjamin pokušao objasniti kako se igra, pa ni kad je Deda Zak probao, tek nakon par krugova igre sam pohvatao konce. Na kraju je Benjamin odnio pobjedu. Već je bilo kasno pa smo krenuli kućama.
Hvala organizatoru Marinu na svemu, prostor je bio odličan, bilo je za piti i jesti, a trgovina je bila preko puta tako da nam stvarno nije ništa falilo. Osim možda još kojih dan-dva da se izigramo do sitoga ;-)

slika

Doma smo stigli nešto prije 3. Nije mi žao ;-)
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 8):
Lourdindam-damfuzguzdadoRaven2013juri006edvinusValsim
slika
Odgovori

Natrag na “Društveni događaji”