[RASPRAVA] O oglašavanju i cijenama igara

Forum za sve rasprave vezane uz oglase
DarkDefender
Reactions:
Ima zahvala: 309 puta
 pohvaljen: 527 puta

Re: [RASPRAVA] O oglašavanju i cijenama igara

Post Postao/la DarkDefender »

dado je napisao/la: 11 lip 2024, 14:26
Deni je napisao/la: 11 lip 2024, 14:14 Is it me, ili vise nitko nista ne kupuje, vec svi samo prodaju? Razlozi?
Ma kupuje se samo se ljudi ne hvale. :D
Iako, noviteti baš nešto i ne izlaze u zadnje vrijeme, svi se vjerojatno pripremaju za Essen.
Inace, mislim da observacija ipak nije kriva i da je razlog cult of the new. Ljude zanimaju nove igre i sve je manji interes za starijim igrama ili igrama koje imaju nesto losiju ocjenu na bgg-u. A ljudi koji prodaju ne zele bas prodavati za kikiriki. Pa neke igre stoje dugo na listama.

Plus mislim da je u zadnjih godinu - dvije dosta ljudi otkrilo forum i dolazi na forum samo trgovati igrama. Znam da sam nekoc znao jos uvijek biti na prvoj stranici kad idem bumpati post. Sad sam sretan ako nisam zavrsio na trecoj.
Ovi su korisnici zahvalili autoru DarkDefender za post:
Zorzy
Zorzy
Reactions:
Ima zahvala: 486 puta
 pohvaljen: 188 puta
Kontakt:

Post Postao/la Zorzy »

Joj ovo s ocjenama. Od toga da ekipa s kojom igram ne kupuje igru ako nije među top 10 na bgg-u (a znam da nisu jedini koji tako razmišljaju) do: "Nisam/smo zainteresirani, igra vam je ispod 7.0." Mislim, ok svatko treba imati neke kriterije, no ta ocjena nije baš neka oznaka igrivosti ili balansa. Igrao, a i posjedujem igre koje takvu ocjenu iskreno ne zaslužuju.
Mago de Umago
Reactions:
Ima zahvala: 909 puta
 pohvaljen: 1037 puta
Kontakt:

Post Postao/la Mago de Umago »

Ja sam iskreno stao s kupovinom. Nemam mjesta na policama, a slabo igramo i masa igara stoji još u celofanu.
Najbolji primjer je Lorenzo il Magnifico, toliko sam tražio tu igru i na kraju uzeo u Carti preko grupne na forumu i evo već 2 god i 3 mj stoji i čeka da ju raspakiram. A ima ih još preko nekoliko...

Uz to dosta igram Flesh and Blood i tu ode i dosta vremena, a i novčića tako da nemrem sve...
slika
Minsc1610
Reactions:
Ima zahvala: 295 puta
 pohvaljen: 339 puta
Kontakt:

Post Postao/la Minsc1610 »

Mago de Umago je napisao/la: 12 lip 2024, 07:42 Ja sam iskreno stao s kupovinom. Nemam mjesta na policama, a slabo igramo i masa igara stoji još u celofanu.
Najbolji primjer je Lorenzo il Magnifico, toliko sam tražio tu igru i na kraju uzeo u Carti preko grupne na forumu i evo već 2 god i 3 mj stoji i čeka da ju raspakiram. A ima ih još preko nekoliko...
RASPAKIRAŠ?????
Pa što ti je jadna igra skrivila da si ju ostavio zarobljenu u celofanu? Pa jel znaš kako se ona osjeća takva nepunchana i one jadne karte u najlonu i pritisnute onom trakicom koja omogućuje lakše otvaranje. Žulja ih ta trakica!
A ploča neotvorena, križa je bole u tom istom položaju, nikada svijeta nije vidjela. Ne razumijem takvu okrutnost prema igrama. Što su ti skrivile da moraju gledati policu i tebe iz celofana? Neš je igrat? Bar je raspakiraj da se osjeća željena u tvom domu, ovako ko bombonjera koju planiraš nositi doktoru. Katastrofa! Nehumano!
slika
Noghri
Reactions:
Ima zahvala: 223 puta
 pohvaljen: 217 puta
Kontakt:

Post Postao/la Noghri »

Ja kupim kad mi se nesto svidi i kad procijenim da mi stane na policu i kad procijenim da me zena nece zatamanit.
Zadnje uzeo Imperial Assault, prije toga Rolling Hights, nazalost propustio Roll Player Adventures jer stvarno nemam kud s tom kutijom.

Tako da, kupuje se :)
Knives
Reactions:
Ima zahvala: 97 puta
 pohvaljen: 58 puta
Kontakt:

Post Postao/la Knives »

Kupuje i prodaje!

Nedavno sam se riješio svih igara koje ne igram i samo stoje na polici i to po velikodušnim cijenam (npr: Zombicide 50% niža cijena, Marvel Champ.+ Red RIsing exp.+4 hero packova + sve sleevano za 80e). Sad mi je ostalo isključivo 15ak igara koje sam željan igrati (od tih 15 samo je Puerto RIco u top 100 po BGGu) . Isprofilirao sam se tokom godina i prestao kupovati sve što novo il nahaypano dođe u trgovine, a nije po mom guštu.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Knives za post (ukupno 3):
LourdinMago de UmagoSatarash
Minsc1610
Reactions:
Ima zahvala: 295 puta
 pohvaljen: 339 puta
Kontakt:

Post Postao/la Minsc1610 »

Ja obožavam velike kutije. I male. I srednje. I šarene. I kutnahoraste i tekhenuaste (smeđe s braon i bež tamno smeđim preljevom). Do prije pol godine sam se odupirao, fajntjunao kolekciju, samo one koje ću igrati. A veseli me brate! Volim ju dobiti, otvoriti, pančati, slagati, slivati, organizirati, solo igrati, ma sve volim. I popustio sam, ne mogu, kupim i nek stoji. Vjerojatno će me za pol godine uhvatiti grižnja savjesti pa ću sve prodati. A l za sada uživam!
slika
gogo666
Reactions:
Ima zahvala: 21 put
 pohvaljen: 253 puta

Post Postao/la gogo666 »

ovo sto se vrti mjesecima i godinama jednostavno ima pre visoku cijenu
jednostavno je

netko tko prodaje po visokoj cijeni za koju nitko ne zeli kupiti, ne zeli dovoljno prodati
kad dođe potreba da proda ce smanjiti cijenu

Hrvati opcenito ne zele prodati polovne stvari, identicna stvar je u svim hobijima koje sam imao, od fotografije, gitara i ostale muzicke opreme, ekipa koja pokusava prodat polovno po cijeni novog
Ovi su korisnici zahvalili autoru gogo666 za post (ukupno 2):
juri006tanelorn
slika
DarkDefender
Reactions:
Ima zahvala: 309 puta
 pohvaljen: 527 puta

Post Postao/la DarkDefender »

gogo666 je napisao/la: 12 lip 2024, 12:11 ekipa koja pokusava prodat polovno po cijeni novog
Ovoga definitivno ima. Vidio sam hrpu puta nesto na forumu sto sam na kraju jeftinije kupio novo na Ozoneu. Iako moram priznati da polako preispitujem tu taktiku jer su polovne igre koje sam kupio ovdje obicno u boljem stanju nego nove. :)

Ali ima i drugih stvari. Stvari koje se prodaju u pola cijene, ali jednostavno nema interesa. Cak ljudi ni ne posalju poruku u kojoj pokusaju sniziti cijenu.
priroda15
Reactions:
Ima zahvala: 507 puta
 pohvaljen: 281 put
Kontakt:

Post Postao/la priroda15 »

Ne bi se skroz složio oko cijena na forumu. Ok, ima previsokih ali ima i dosta dobrih igara po bagatelnim cijenama koje se ne prodaju jer očito iz nekog razloga nisu interesantne ljudima. Po meni nije realno očekivati da prodavatelji dodatno spuštaju već ionako niske cijene. Ja sam recimo više puta igru na kraju i poklonio jer je nisam želio prodavati za bescjenje.

Osobno bi uvijek radije kupio rabljenu igru nego novu jer su rabljene igre povoljnije a znam da u 99% posto slučajeva rabljene igre izgledaju kao nove i znam da članovi gejmerske zajednice jako paze na svoje igre

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru priroda15 za post:
Knives
slika
Odgovori

Natrag na “Diskusije o oglasima”