Akcije, sniženja i slična ''oduševljenja''

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
ratnip
Reactions:
Ima zahvala: 26 puta
 pohvaljen: 193 puta

Re: Akcije, sniženja i slična ''oduševljenja''

Post Postao/la ratnip »

Ozone već dugo vremena ima lošu do nikakvu ponudu, većina stvari u katalogu su ostaci one bogate ponude od prije godinu, dvije, a i cijene više nisu ni blizu onog nekadašnjeg dumpinga. Tko ima sreće može naletiti na točno ono što mu treba, ali da je to i dalje nekakav defaultni web shop za igre, ni blizu.
gogo666
Reactions:
Ima zahvala: 21 put
 pohvaljen: 253 puta

Post Postao/la gogo666 »

Ja nisam nikad imao problema s Ozonom. Stigne brzo, imaju placanje pouzecem, besplatan shipping na puno manjim iznosima nego bilo tko (cak i lokalni).
Lokalni shopovi nikad nisu među povoljnijim varijantama, s Ozonom se jedino nekad UK shopovi Zatu i Gameslore mogu usporedit, u slucaju nekog jaceg popusta.
Ozonu jedino ponuda nije jaca strana, ali najpoznatije hitove uglavnom dobiju (kupih Voidfall za 85€ od njih, nov bez stecenja ili nedostataka)

Vlasnici lokalnih ducana moraju razmisljat pragmaticno, koja je prednost kupovine kod njih u odnosu na Ozone? Nitko vise ne ide fizicki u ducan, to vise nije prednost. Ponuda im je ista ili losija nego kod Ozonea, za puno puno vece cijene.
Ovi su korisnici zahvalili autoru gogo666 za post:
juri006
slika
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 690 puta
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

daleko smo mi od drustva koje ima kupovnu moc, ali i razumijevanje vaznosti kupnja lokalnog. ne samo da taj novac ostaje u lokaciji (gradu, zupaniji, drzavi), vec i odrzava poslove, stvara nove, potice poduzetnistvo i daljnji razvoj trsita itd.
realno puno vise bi bilo koristi da umjesto tri igre online van HR, kupis dvije lokalno, ali klima je takva da svi pokusavaju maksimizirati vlastitu korist iz potrosenog novca da ne vide efekte koje sam na pocetku spomenuo. daleko smo mi od drustva gdje je zajednica iznad pojedinca
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post (ukupno 3):
juri006Silenus_17Killa
slika
Sheflya
Reactions:
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la Sheflya »

A otkuda to točno dolaze te igre koje kupuješ lokalno? Da li se dizajniraju i proizvode u Hr?
Ne nego ih lokalne trgovine naručuju izvana, preprodaju ovdje i zarađuju tako da ti povećaju cijenu.
Ja ne vidim problem da izbjegnem tog posrednika i naručim izravno izvana ako me to ispadne jeftinije. Druga stvar je za igre (a i bilo što drugo) koje se ovdje dizajniraju i proizvode pa kupnjom podržavaš proizvođača i lova ostaje ovdje.
Daleko od toga da ne kupujem od lokalnih trgovina i da ne nude određene usluge koje treba podržati, ali ako vidim strani proizvod koji mogu iz vana drastično jeftinije nabaviti, ne pada mi na pamet kupovati lokalno.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Sheflya za post (ukupno 6):
juri006Dee-Litepriroda15smurfORnotT0moValsim
Vukozec
Reactions:
Ima zahvala: 664 puta
 pohvaljen: 602 puta

Post Postao/la Vukozec »

Eh da nam je bilo pameti, pa da društvene igre koje se u Kini proizvode za američke, francuske i ine korporacije, kupujemo preko "lokalnih" virtualnih web trgovina, dosad bi već bili Švicarska!
slika
Sheflya
Reactions:

Post Postao/la Sheflya »

A drito to. Reći da kupovanjem stranih proizvoda od lokalnih preprodavača podržavaš domaću ekonomiju je apsurd samo takav.
Zoki
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 53 puta
Kontakt:

Post Postao/la Zoki »

Pa taj lokalni shop placa poreze u HR, ne u Zambiji. U lokalnom shopu rade domaci ljudi koji imaju obitelji koje uzdrzavaju placom koja im dolazi od prometa koji taj lokalni shop napravi. Lokalni shop je ujedno i meeting point bg zajednice, tamo se odrzavaju promocije, turniri, druzenja... Ali da , bolje je uzeti u ozonu i ustediti 2€ ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Zoki za post:
Deni
Sheflya
Reactions:

Post Postao/la Sheflya »

A ti ne platiš porez kada sam naručiš? Jedno su usluge kao što je meeting point bg zajednice, održavanje promocije, turniri, druzenja... a drugo je preprodavanje stranih proizvoda.
Mislim da smo bezveze otišli u neke rasprave koje su off topic pa ću se isključiti od daljnje.
Silenus_17
Reactions:
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Post Postao/la Silenus_17 »

Sheflya je napisao/la: 05 pro 2024, 20:40 A drito to. Reći da kupovanjem stranih proizvoda od lokalnih preprodavača podržavaš domaću ekonomiju je apsurd samo takav.
U krivu si.
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 435 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Nego li, znaci treba kupovati fritule od 11e ako sam dobro shvatio? Xd
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
juri006
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”