Akcije, sniženja i slična ''oduševljenja''

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
gogo666
Reactions:
Ima zahvala: 21 put
 pohvaljen: 253 puta

Re: Akcije, sniženja i slična ''oduševljenja''

Post Postao/la gogo666 »

Treba kupovat, treba glasat na izborima, treba postivat prometna pravila, treba jest zdravo

Bazirat poslovanje na tome da netko nesto treba nije poslovno razmišljanje, i u pravilu vodi do losih rezultata.
slika
Vukozec
Reactions:
Ima zahvala: 664 puta
 pohvaljen: 602 puta

Post Postao/la Vukozec »

Zoki je napisao/la: 05 pro 2024, 21:05 Pa taj lokalni shop placa poreze u HR, ne u Zambiji. U lokalnom shopu rade domaci ljudi koji imaju obitelji koje uzdrzavaju placom koja im dolazi od prometa koji taj lokalni shop napravi. Lokalni shop je ujedno i meeting point bg zajednice, tamo se odrzavaju promocije, turniri, druzenja... Ali da , bolje je uzeti u ozonu i ustediti 2€ ;)
Ozone.hr je definitivno registriran u HR i plaća hrvatske poreze.

Uostalom, PDV se plaća u zemlji odredišta. Zato su isti produkti na Ozone.bg još par eura jeftiniji nego na Ozone.hr (naravno, pokušate li sa Ozone.bg naručiti u Hrvatsku, opet će vam se povećati cijena kad se obračuna naš PDV).

A lako moguće ima i više zaposlenih u HR nego većina "lokalnih" web shopova.
slika
Vukozec
Reactions:

Post Postao/la Vukozec »

A što ćemo sa second handom? To je tek nemoralno. Kupovanjem second hand igara ne doprinosimo niti hrvatskoj, niti bugarskoj, niti zambijskoj ekonomiji, svi porezi su već plaćeni. :)
slika
juri006
Reactions:
Ima zahvala: 1919 puta
 pohvaljen: 680 puta

Post Postao/la juri006 »

Second handom doprinosimo sami sebi i nasoj malo bordgejmerskoj zajednici sto je isto sasvim u redu :thumbs
Zoki
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 53 puta
Kontakt:

Post Postao/la Zoki »

Vukozec je napisao/la: 06 pro 2024, 08:19
Zoki je napisao/la: 05 pro 2024, 21:05 Pa taj lokalni shop placa poreze u HR, ne u Zambiji. U lokalnom shopu rade domaci ljudi koji imaju obitelji koje uzdrzavaju placom koja im dolazi od prometa koji taj lokalni shop napravi. Lokalni shop je ujedno i meeting point bg zajednice, tamo se odrzavaju promocije, turniri, druzenja... Ali da , bolje je uzeti u ozonu i ustediti 2€ ;)
Ozone.hr je definitivno registriran u HR i plaća hrvatske poreze.

Uostalom, PDV se plaća u zemlji odredišta. Zato su isti produkti na Ozone.bg još par eura jeftiniji nego na Ozone.hr (naravno, pokušate li sa Ozone.bg naručiti u Hrvatsku, opet će vam se povećati cijena kad se obračuna naš PDV).

A lako moguće ima i više zaposlenih u HR nego većina "lokalnih" web shopova.
Gdje se točno "ozone.hr" nalazi? Fizički?
Vukozec
Reactions:

Post Postao/la Vukozec »

Zoki je napisao/la: 06 pro 2024, 08:48 Gdje se točno "ozone.hr" nalazi? Fizički?
Evo, kaže geolocation lookup da je ta IP adresa u San Franciscu.

Zanimljivo i igranje.hr je u istom globalnom subnetu od Cloudflarea.
Zadnja izmjena: Vukozec, dana/u 06 pro 2024, 09:34, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Zoki
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 53 puta
Kontakt:

Post Postao/la Zoki »

Vukozec je napisao/la: 06 pro 2024, 09:00
Zoki je napisao/la: 06 pro 2024, 08:48
Vukozec je napisao/la: 06 pro 2024, 08:19

Evo, kaže geolocation lookup da je ta IP adresa u San Franciscu.

Zanimljivo i igranje.hr je u istom globalnom subnetu od Cloudflarea.
Nisam pitao za webstranicu već za fizicku lokaciju, tj njihovo skladište. Evo, pomognem ti ja:

slika

Neću lažno moralizirat, i ja sam uzimao sa Ozone-a, i sa Zatu-a i Fantasy welta, itd. Ali prvo gledam dal se igra koja želim može nabaviti u Omensu, Svarogu, Morobu. Ako ne, onda se okrećem vanjskim dućanima.

Mišljenja sam da lokalne BG dućane treba podržati jer nude puno više od samo kutija sa igrama. A plakat ćemo ako/kad se krenu zatvarati.
Toliko od mene na temu.
Bolindus
Reactions:
Ima zahvala: 88 puta
 pohvaljen: 422 puta
Kontakt:

Post Postao/la Bolindus »

Vidim rasprava je u punom jeku, ovaj Slay ju je pokrenuo, kao što sam rekao to je bio "hickup", jasno je stajalište da ljudi žele kupit jeftinije istu stvar, nema se tu puno raspravit, problem je da ljudi misle da ih mi pljačkamo, a cijene igara su u skladu s EU tržištem , i onda imate ozone koji odskače, već sam prije spomenuo zašto to može, to je ko da hoćete kupit BMW, ali nebudete išli u lokalnu kuću nego budete naručili direktno od BMW a, jer on sa shippingom ima jeftinije, i bmw sjebe lokalne kuće. Ozone nema tu partnere nikom ne distribuira, i radi što hoće, da li ima zakonskih prepreka za to neznam, nit mi se ne da bavit time. Ono kaj mene recimo smeta, je kad je nekakav event, organizacija, škola, udruga , natjecanje, onda se ide za donacije pitat lokalne trgovine, jer se, vidi vraga, ozone nemože zažicat za support, ali se bude igra kupila na ozonu ;).
Ovi su korisnici zahvalili autoru Bolindus za post (ukupno 5):
fuzguzblacxZokitanelornmiljenko
Vukozec
Reactions:

Post Postao/la Vukozec »

Zoki je napisao/la: 06 pro 2024, 09:09
Nisam pitao za webstranicu već za fizicku lokaciju, tj njihovo skladište. Evo, pomognem ti ja:
Hvala na pomoći :)

.hr domenu mogu registirati:
- pravne osobe (trgovačka društva, udruge, političke stranke i ostale organizacije s pravnom osobnošću) registrirane u Republici Hrvatskoj;
- fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj (obrtnici, umjetnici, liječnici i sl)...

Iz čega se da zaključiti da je Ozone.hr registiran kao pravna osoba odnosno trgovačko društvo u RH.
(na sličan način kao što je npr. vlasnik domene Dukat.hr registriran kao pravna osoba u RH, bez obzira što je krovni vlasnik tog poduzeća francuska korporacija Lactalis :) )

Ima li Ozone skladište u Hrvatskoj ili sve šipaju izvana ne znam, no s obzirom da za razliku od stranih shopova imaju prijateljske cijene shippinga za Hrvate rekao bih da nekakvo hrvatsko skladište vjerojatno postoji. A to znači i ljudi zaposleni u njemu.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vukozec za post:
juri006
slika
ratnip
Reactions:
Ima zahvala: 26 puta
 pohvaljen: 193 puta

Post Postao/la ratnip »

FLGS podržavaš isključivo iz razloga što želiš da taj FLGS i dalje bude tu gdje je - ne zbog države, ne zbog čišćenja svojih čakri, ne zbog mira u svijetu, nego jer ti taj FGLS predstavlja nešto u životu što će ti faliti kad propadne. Meni recimo ni ponuda ni cijene u Carta Magica ne odgovaraju tako da ne osjećam pretjerani poriv da ih "uzdržavam" narudžbama, dok mi je igraj.si do sada bio generalno ok jer kad nešto tražim, tamo i nađem, a cijena je nešto manje reketarska, pa mi ne bi bilo drago danas-sutra pročitati da se gase. S druge strane, ako kod bugara vidim nešto za 80€ što je kod slovenca 110€, onda ipak glasam novčanikom. :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru ratnip za post (ukupno 3):
juri006it's merhogam
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”