BGG Hall of Fame
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 664 puta
- pohvaljen: 602 puta
Re: BGG Hall of Fame
Lista ide kronološki, tako da je sljedećih pet sigurno novije od Twillight Struggle, odnosno 2005.
Ajde onda:
Agricola
RftG
Pandemic
Dominion
Dixit
(eventualno Brass, ako će uzeti originalnu verziju i godinu)
Ajde onda:
Agricola
RftG
Pandemic
Dominion
Dixit
(eventualno Brass, ako će uzeti originalnu verziju i godinu)
-
- Reactions:
47. predsjednik će ispraviti tu nepravdu i dekretom ubaciti PR u HoFDarkDefender je napisao/la: 22 sij 2025, 18:20 Po meni je lista vec invalidirana cinjenicom da je Power Grid na listi, a Puerto Rico nije.
Kladim se da je razlog tema Puerto Rica.

- ratnip
- Reactions:
- Ima zahvala: 26 puta
- pohvaljen: 193 puta
Ne staviti igru koja je preko 7 godina bila #1 u njihovoj vlastitoj bazi društvenih igara je vrhunac apsurda.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru ratnip za post (ukupno 2):
- mado • DarkDefender
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1189 puta
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
https://boardgamegeek.com/geekpreview/7 ... =condensed
Eto dodali novih 5 igara: RFTG, TTA, Dominion, Agricola, Brass L.
Za Puerto Rico se slažem. Osobno nisam oduševljen igrom ali je legendarna i zaslužuje mjesto na takvoj listi.
Zadnjih 5 predviđam Terraforming Mars, 7 Wonders, Codenames, Pandemic, War of the Ring.
Eto dodali novih 5 igara: RFTG, TTA, Dominion, Agricola, Brass L.
Za Puerto Rico se slažem. Osobno nisam oduševljen igrom ali je legendarna i zaslužuje mjesto na takvoj listi.
Zadnjih 5 predviđam Terraforming Mars, 7 Wonders, Codenames, Pandemic, War of the Ring.

- DarkDefender
- Reactions:
- Ima zahvala: 309 puta
- pohvaljen: 527 puta
Igra mora biti bar 10 godina stara da udje u odabir. Tako da nista od TM i Codenames.mado je napisao/la: 23 sij 2025, 15:29 Zadnjih 5 predviđam Terraforming Mars, 7 Wonders, Codenames, Pandemic, War of the Ring.![]()
- Ovi su korisnici zahvalili autoru DarkDefender za post (ukupno 2):
- juri006 • mado
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1189 puta
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
U pravu si. Cijela lista je gore. U šoku sam da nema nijedne party igreDarkDefender je napisao/la: 23 sij 2025, 18:01Igra mora biti bar 10 godina stara da udje u odabir. Tako da nista od TM i Codenames.mado je napisao/la: 23 sij 2025, 15:29 Zadnjih 5 predviđam Terraforming Mars, 7 Wonders, Codenames, Pandemic, War of the Ring.![]()

Zadnjih 5 su Pandemic, 7 Wonders, Castles of Burgundy, Terra Mystica i Concordia

Sve u svemu je lista jedna velika dominacija euro igara manje više. Da nema TI3/4 i WOTR? Ni Battlestar Galactice niti Game of thrones?

- Ovi su korisnici zahvalili autoru mado za post (ukupno 2):
- juri006 • DarkDefender
- DarkDefender
- Reactions:
- Ima zahvala: 309 puta
- pohvaljen: 527 puta
Ne znam kako bi komentirao cijelu ovu stvar. Mislim da je opcenito nedostajalo transparentnosti u odabiru. Da znamo zasto bas ove igre. Ovako se svi zale na nesto, a ova zena koja je glavna uglavnom odgovara s: “Tako je ziri odlucio”.
Po meni ima vise propusta u listi iako vecinu igara razumijem zasto su tamo (cak i ako se meni osobno igra ne svidja). Ali jos uvijek mislim da je izostanak Puero Rica objektivan propust. Mislim da je Puerto Rico najduze vremena proveo kao No1 na bgg-u.
Po meni ima vise propusta u listi iako vecinu igara razumijem zasto su tamo (cak i ako se meni osobno igra ne svidja). Ali jos uvijek mislim da je izostanak Puero Rica objektivan propust. Mislim da je Puerto Rico najduze vremena proveo kao No1 na bgg-u.
- ratnip
- Reactions:
- Ima zahvala: 26 puta
- pohvaljen: 193 puta
Cijeli "projekt" je netransparentan, nabacan i niškoristi, nije jasno ni tko to bira, za koga to bira, koji su kriteriji i naposlijetku čemu sve to.
Ako su već radili ovako nešto, onda su trebali kao Dice Tower da svatko od te BGG ekipe napravi svoju listu, objasni svoje razloge i bok. Ovako oni ispadaju nekakav samoprozvani autoritet za cijeli BGG community, uz uobičajeno gušenje bilo kakve rasprave, samo poticanje ispraznih hvalospjeva i širenja "pozitivne energije". Šefica projekta ulijeće u raspravu i kaže tu sam, slobodno me pitajte što želite, i onda na prvo pitanje odmah defanziva i da neće odgovarati zašto je nešto upalo u izbor a nešto ne. Kakva pitanja je očekivala, što radi u slobodno vrijeme?
Ako su već radili ovako nešto, onda su trebali kao Dice Tower da svatko od te BGG ekipe napravi svoju listu, objasni svoje razloge i bok. Ovako oni ispadaju nekakav samoprozvani autoritet za cijeli BGG community, uz uobičajeno gušenje bilo kakve rasprave, samo poticanje ispraznih hvalospjeva i širenja "pozitivne energije". Šefica projekta ulijeće u raspravu i kaže tu sam, slobodno me pitajte što želite, i onda na prvo pitanje odmah defanziva i da neće odgovarati zašto je nešto upalo u izbor a nešto ne. Kakva pitanja je očekivala, što radi u slobodno vrijeme?
- Ovi su korisnici zahvalili autoru ratnip za post (ukupno 2):
- juri006 • DarkDefender
-
- Reactions:
IMHO, cutt of od 10 godina je premali, trebao je biti puno veći, a pogotovo za ovih prvih 25 igara. Sve te igre su trebali biti starije od 25 godina.
- Aliensb
- Reactions:
- Ima zahvala: 267 puta
- pohvaljen: 377 puta
- Kontakt:
Ako je Magic na listi, kojeg se može i ne mora ubrojati u boardgames, zašto nije i warhamer po istom kljuću, svaka edicija warhamera je posebni unos na bgg