Kupovina igara preko interneta

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Re: Kupovina igara preko interneta

Post Postao/la grof »

lovvre je napisao/la:Grofe mozete preporuciti neku stranicu za board games koja je dobra i pouzdana.Unaprije hvala
Pa evo Pegasus fino radi i šalje robu preko DHL-a. BookRepository koliko znam također uredno radi.

Ima i ovdje lista internet trgovina, pa pogledaj.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Killa
Reactions:
Ima zahvala: 703 puta
 pohvaljen: 321 put

Post Postao/la Killa »

grof je napisao/la:
lovvre je napisao/la:Grofe mozete preporuciti neku stranicu za board games koja je dobra i pouzdana.Unaprije hvala
Pa evo Pegasus fino radi i šalje robu preko DHL-a.
Ni slučajno ne naručuj preko DHL-a ili Fedexa i sl.
Ne ginu ti troškovi špedicije + ležarina (nekih 200 tinjak kuna) + PDV
Roba mora doći "našom" poštom.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Killa je napisao/la: Ni slučajno ne naručuj preko DHL-a ili Fedexa i sl.
Ne ginu ti troškovi špedicije + ležarina (nekih 200 tinjak kuna) + PDV
Roba mora doći "našom" poštom.
Nije to baš tako...
Evo, baš mi je stigao Village preko DHL-a od Pegasusa. No, stvari nisu baš idealne, no ne zbog DHL-a nego zbog carine :(

Dakle ovako. Igru sam kod Pegasusa platio sve skupa (igra+poštarina) 390 kuna. Na žalost, istu su ocarinili na carinskoj ispostavi - POŠTA! Veli lik koji je paket donio da carina prije to nije carinila, ali od nedavno carine sve i svašta (država nam je u da ne kažem čemu, pa treba od naroda svaku crkavicu isisati...)
Izgleda da njemačka pošta ima neki deal s DHL-om, pa to sve ide kao nekim poštanskim kanalima i da se igra nije carinila, ja bih je dobio bez ikakvih DHL-ovi dodatnih troškova špedicije i ležarine ;)

S druge strane Pegasus je igru zapakirao u ogromnu kartonsku kutiju (jer vjerojatno nemaju manju), pa je moguće i to skrenulo pažnju carini. Carinu (odnosno troškove uvoza - PDV, jer je carina 0%) sm platio 94 kune, a troškove administracije još 50 kuna. Sve skupa još 144 kuna, pa me igra došla nemalih 534 kune.
slika

Shodno tome, ja osobno više neću ovako naručivati (tim više što je lik iskomentirao za carinjenje svega živoga), nego fino preko CM-a. Još ako se malo potrudite i napišete pokoji tekst za ove stranice dobijete i kupon za 30% popusta u CM-u, pa je sve skupa još neusporedljivije!
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
juriel
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 21 put
Kontakt:

Post Postao/la juriel »

Ja sam do sada naručio preko 20tak igara i to 90% od Maelstrom Gamesa i BookDepositoryja i nešto sitno preko e-baya i još niti jednom nisam platio carinu.....

Kupio bi ja to i u CM ali hebiga talisman me recimo ispao 100KN jeftinije dok su male exp. za njega 110KN preko BD a u Carta Magici 189KN. Mansion of Madnes sam platio 200KN jeftinije....itd itd itd..... naravno da treba podržati hrvatski dućan ali 100-150KN više po igri mi je puno za dati... dok je bio LoM non-stop sam u njemu kupovao jer je imao odlične akcije...
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Vele mi iz pošte da se DO SADA to nije carinilo ili se rijetko carinilo, ali OD NEDAVNO carine sve živo..... ne znam kada si učinio zadnju kupnju izvana, ali bojim se da će carina na igre biti sve više :(
juriel
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 21 put
Kontakt:

Post Postao/la juriel »

Zadnju kupnju sam učinio prije mjesec i pol. I ovo su zaista loše vijesti. RAzmišljao sam da sljedeći mjesec upecam Talisman Dungeon ali sad više nisam siguran... pogotovo jer mi i izlazi registracija i tak to.... jel se zna da li će možda CM imati kakvu akciju uskoro?
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Morao bih se ovih dana naći s Romanom, pa ga priupitam hoće li biti štogod na akciji
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

grof je napisao/la:Vele mi iz pošte da se DO SADA to nije carinilo ili se rijetko carinilo, ali OD NEDAVNO carine sve živo..... ne znam kada si učinio zadnju kupnju izvana, ali bojim se da će carina na igre biti sve više :(
Lažu te grofe.
Šalu na stranu, ne znam točno na što se izjava poštanskog djelatnika, koju si spomenuo, referencira, ali carinjenje pošiljaka vrijednosti većih od 160kn u poštanskom prometu je stupilo na snagu 1.1.2010.g.

To što su se društvene igre rijetko carinile je samo propust ispostave Zagreb.

Nastavno na to, Hrvatska pristupa EU 1.7. sljedeće godine te će se onda izmijeniti i carinska procedura. Btw, da li je tebi Pegasus spiele odbio Njemački porez ili ne?
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Zaboravih... postoji opcija "Poste restante" preko koje se paket može naručiti na poštu u Brežice. Tada se osobnim autom (za ekipu iz Zgba) ode po dostavljene igre i prenese legalno preko granice. Limit ispod kojeg se ne carini je 1000kn po glavi putnika.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Nisu mi poslali dokumentaciju za povrat merverštojera. No bojim se da sam to trebao ranije naglasiti. Sve što si naveo je točno i stvar je pripusta carine što ne naplaćuje porez na male pakete koji ipak prelaze 160 kn, odnosno 300 ako se radi o poklonu
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”