Da nastavimo s ovim tjednom. Došla je srijeda i regularni igrači dan.
Srijeda
Ekipa: Draž, Matta, Krki i ja smo se okupili u redovno vrijeme u 21 sat i na moj nagovor krenuli sa Shipyardom. Dečki su htjeli prvo San Marco, ali kako je ta igra puno kraća predložio sam da krenemo sa Shipyardom koji je duži pa ako stignemo nabacimo i San Marco.
Sama igra je krenula u 21:36.

Naravno, prvo rakijica.

Malo im je trebalo dok se snađu sa svim tim roundelima (ili kako se već zove ta mehanika) ali brzo su se ušaltali. Prvi brod je izbacila Krkijeva kompanija. Bio je to manji poslovni brod s brzinom 4 i jednim poslovnjakom na njemu.

Kako smo išli kraju izbacivalo se sve više brodova, a Draž je išao na kineske male polu-pokretne

Smijali smo se na njegov drugi, ultra mali brod koji je imao brzinu 1 (dakle jedva se kretao) i gore jedan top. Prozvali smo ga brodom za obranu, samo stoji i puca

Sljedeći brod je već imao pogon, sad opet viška. Dvije elise i dimnjak, dakle čak brzina 5 s jednim vojnikom.
Da se ne zadržavam previše oko detalja svi osim Matte smo izbacivali svaki godine po jedan brod dok je Matta više pucao na neko bogatije tržište i radio ogromne brodove. Zadnji brod, ultra dugi sa čak 9 odjeljaka, jedrenjak sa 4 jedra, 1 dizalicom i 2 topa i 2 poslovnjaka. Vjerojatno je trebao poslužiti u nadolazećem 1. Svjetskom Ratu kao supply brod koji prevozi važne namirnice ali ima i obranu protiv neprijatelja. Bio je sjajno opremljen čamcima za spašavanje (čak njih 6) tako da je na testnoj vožnji u njegovom kanalu na sigurnosti broda zaradio brdo bodova. Brzina 5, sasvim pristojno za jedan jedrenjak.
Do samog kraja se nije znalo tko će biti bolji. Matta ili ja. Krki je malo posustao, dok je Draž sa svojim kineskim sporićima bio totalno deklasiran.

Na kraju je situacija izgledala ovako:
1. Sadistiko 62
2. Matta 60
3. Krki 38
4. Draž 31
Sadistiko flota:

Matta flota:

Krki flota:

Draž flota:

Dečkima se igra svidjela, ocjene 9, 8, 9 i moja 10 jer mi se sve više sviđa ova igra.
Matta je opet zagulio da mu se igra sviđa ali da ne može dobiti 10 jer smo mislili da je nešto krivo nacrtano na ploči igrača. Kasnije sam shvatio da je to sasvim uredu i da tu nema nikakve greške.

Radi se o tome da je nacrtana obična krma + dimnjak + elisa da daje brzinu broda 4. Inače se elisa može staviti samo na krmu koja je za to predviđena,

ali ako unajmiš čovjeka (a u igri ih postoje dvojica) onda ta dva igrača mogu staviti jednu dodatnu elisu na brod s elisom ili na brod bez odgovarajuće krme jednu elisu. Samim time to znači da bilo koji brod s dimnjakom i elisom ima brzinu 4. Dakle slika je potpuno uredu.
Igra je trajala malo više od 4 sata što je dosta puno, ali vjerujem da je to zato što su dečki prvi puta igrali pa da bi sljedeći puta to sve išlo barem za sat kraće. Kako je već bilo 15 do 2, većina se složila da idemo spat i da bi još jedna igra bila previše.
Kako nisam stigao napisati ovaj izvještaj u četvrtak (nešto sam se počeo osjećati boležljivo) spajam sva ostala igranja za taj tjedan.
Pošto sam se igrao i u ponedjeljak i u utorak i u srijedu, odlučio sam probati odigrati svaki dan ovaj tjedan barem jednu igru na dan.
Četvrtak
Tako smo Lukač i ja išli na ponovni obračun u Town Centru u četvrtak navečer. Pa da vidimo tko je bolji gradonačelnik. Pošto me Luka dobro isperinjo zadnji puta u utorak, odlučio sam da ovaj puta nema zafrkancije

Krenulo nam je dosta loše. Loši dijelovi grada u krivo vrijeme tako da smo se uspjeli oporaviti tek oko sredine igre. Kraj je došao jaaako brzo. Bili smo iznenađeni kad su u vreći ostale još samo 4 kocke za završni potez. Luka je imao stvarno loš dan po pitanju izvlačenja kockica. Tako da smo došli do sljedećeg rezultata:
1. Sadistiko 39
2. Luka 6
Kud on nije imao sreće ja sam napravio jedno čudo od sveopće zgrade koja se proširila gotovo po cijelom gradu u nekoliko razina. Partija je trajala 25 minuta.
Petak
Ujutro sam se probudio u dosta lošem stanju. Izgleda me ona boležljivost ipak sustigla. Otišao na posao, snijeg tuče kao lud, skoro zaglavio na neočišćenom parkiralištu. Jer sam vozio manjeg sina u vrtić dosta na knap nisam stigao ni doručkovati. Baš fino sranje. Nekako sam se izvukao pod odmorom i pojeo jedan sendvić, a stanje sve gore i gore. Ono kad te sve boli, čak ti se malo vrti i u glavi. Srećom, dosta često se napijem pa mi to nije toliko strano

Uglavnom, jedva odradio taj dan, e onda još odmah idi do doktora. Tamo čekaš sat i nešto više da bi onda rekla, viroza. Leži i čekaj. Ako ne bude temperaure riješio si, ako bude, dođi opet.

Još onda po ženu i dijete u vrtić. Ajd onda još i u trgovinu. Jedva dočekao doći kući i brzo u krevet. Prespavao skoro cijelo popodne. Kako smo planirali igranje za tu večer, sad je sve bilo upitno, i igranje i moje ispunjenje cilja da se igram svaki dan u tjednu.
Nakon buđenja oko 18 ili koliko je već bilo. Kljukne žena dva lupoceta i čaja. Nakon dobrog znojenja eto mene na noge! Oko 21 sam već bio skroz uredu i mogli smo krenuti s igranjem. Kuma Maja i Marina i ja i Viticulture.
Krenuli smo igrati tek u 21:20 i igrali sve do 23:36.

Curama se uvijek sviđaju igre gdje se sadi i bere, gdje ima radnika za postavljanje, a kad novci zvone kao u Viticulture onda još bolje!

Ja sam pokušao ići na taktiku da odem u negativne bodove jer su mi se tako posložile karte. Iako sam pred kraj igre bio jači od Maje ona je pobijedila svojim laganim kretanjem po stazi bodova i stigla prije svih do 20 potrebnih bodova, a mi nismo uspjeli stići ili je čak prestići.
Konačni bodovi:
1. Maja 20
2. Sadistiko 17
3. Marina 15
Ocjene za igru su bile 8, 9 i moja 9.
Kako su cure bile još raspoložene, Marina je htjela naučiti Principato.
Principato neka bude…

Svako je dobio svoju kneževinu i početna imanja i resurse.
Malo im je sad već bilo teže sve pohvatati jer je ponoć prošla. Igra sama po sebi nije uopće komplicirana ali ima dubinu jer moraš dobro paziti koju ćeš kartu u kojem trenutku uzeti. Dozvoljeno je u ruci imati samo 2 karte!
Ono što me privuklo ovoj igri je to što je dizajner isti tip koji je osmislio Eclipse. Dvije totalno različite igre i po težini i po širini.
Maja je opet bježala (barem se tako činilo) po bodovima, ali su ih dva puta zeznula iznenadna vojna bodovanja pa nisu imale dovoljno zlata ili hrane za vojsku. Tako da sam ja ipak uspio skupiti najviše bodova. Konačni rezultat:
1. Sadistiko 52
2. Maja 32
3. Marina 28
Ocjene za igru su bile 7, 7 i mojih 8.
To je bilo dovoljno za taj dan pogotovo ako se uzme u obzir da sam bio završio i u krevetu.
Subota
Ujutro se digao kao zdrav. I naravno ajmo to iskoristiti. Očisti snijeg, nacijepaj drva, vozi u Sisak i već oko podne opet slabost. Klince riješio kod bake i dede. Ženu boli glava - migrena. E bome odoh i ja u krevet. Dobro odspavao do 18 sati i onda dok smo se snašli i žena i ja (nju je glava popustila) oko 21 idemo mi ponovo u vinograd. Ja sam htio borbu protiv čudovišta u Wrath of the Ashardalon, ali ona je rađe išla u vinograd na kopanje.

Nabacili smo jednu finu partijicu u dvoje. Bili smo dosta izjednačeni ali sam ja ipak pred kraj umakao za samo 3 boda. Konačno stanje:
1. Sadistiko 21
2. Marina 18
Marina je povećala svoju ocjenu od jučer sa 8 na 9, a ja sam ostao na 9.
Jedino što nisam uspio pronaći u uputama za igru je sljedeće. Kaže da se kad se igra u dvoje koristi ono najsvjetlije polje akcije gdje nema bonusa. Da li onda igrač uopće dobiva bonus kada se igra u dvoje ili ne? To nisam nigdje našao napismeno. Mi smo igrali da se koristi bonus pa smo tako uspjeli završiti partiju točno za sat vremena.
EDIT: Upravo sam našao na BGG-u gdje Jamey navodi da u 2P igri nema bonusa za nikoga. Dakle odigrali smo krivo. Ono što ja ovdje vidim je nešto duže trajanje igre (vjerojatno u trajanju 90 navedenih minuta na kutiji) i to mi pretjerano se ne sviđa, ionako nikad neće sve akcije uspjeti odigrati prvi, pa ne vidim gdje je toliki disbalans.
Nakon toga Marina i dalje nije htjela D&D,a nije htjela ni Shipyard pa smo zaigrali dobri stari Among the Stars.

Malo sam se pogubio jer nismo dugo igrali u dvoje, pa sam nakon prve godine tek ubacio dovoljno karata za sve četri godine, jer kad se igra u dvoje onda kao da se igra u 4 igrača.
Iako sam cijelo vrijeme vodio i pred kraj utekao čak nekih 7-8 bodova pošto smo igrali s Javnim Ciljevima Marina je uspjela skupiti više bodova. Dok smo pribrojili i preostale novce, Zehuti rasa koju je igrala stvarno ima love na bacanje tako da je još više odmakla. I tako sam ja opet izgubio u ovoj igri

Konačno stanje:
1. Marina (Zehuti) 86
2. Ivo (Sheptas) 82
Ocjene igre; Marina 10, ja 9.
Još mi je samo preostalo da sutra u nedjelju odradim barem jedno igranje a to je vrlo izvjesno jer kad smo kod punca i punice uvijek odigramo igru do dvije nakon ručka.
Nedjelja
Kao i obično poslije ručka smo pospremili stol i ajmo s igrom na stol. Nagovorio sam dedu Drageca da idemo saditi vino i opet smo zaigrali Viticulture u 3 igrača.

Iako se deda nije snašao u kartama, non stop sam mu morao po par puta tumačiti jedne te iste karte. Tako smo terali i terali, ispočetka polako, a prema kraju sve brže svi zajedno na okupu i na kraju sam ipak uspio za 1 bod prestići Marinu koja je prva prešla 20 bodova. To je bio potez očajnika. U zadnjem potezu sam iskoristio ljetnu kartu s kojom sam povukao 3 karte ugovora gdje sam dobio čak dva ugovora koji su mi osigurali da ako ništa drugo stignem Marinu. Još kad ona nije odigrala isporuku vina na uobičajen način, ostade meni akcija s bonusom i ekstra 1 bodom!
Konačni bodovi:
1. Sadistiko 25
2. Marina 24
3. Dragec 19
Ocjene igre: 9, 9 i moja 9.5. Sve više mi se sviđa ova igra.
I tako je završio moj udarni tjedan igranja. Uspio sam!
A već u utorak novo igranje s mojom ekipom. Igramo najnoviju verziju v0.40 Parnjača s nešto malo promijenjenim izgledom i sitnim izmjenama.
I za kraj ovotjedna top lista koja nije imala promjena u top 20 pošto se među prvih 10 rijetko događaju promjene.