Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3856 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la sadistiko »

stoka je napisao/la: hvala sadistiku, jako lijepo urađena verzija el grandea...još ako se parnjače proslave, ovaj rani autentični rad prodat ću deseterostruko... :D
A da, to ti je unikat ;-)
slika
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 979 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Valsim je napisao/la:Zar i ti Brute :) .

Mi ju isprobali u srijedu. Super je igra, jako napeta i kako smo i navikli od FFG-a totalno tematski pogođena.
Čak se i Slavici dosta svidjela, a ona nije baš preveliki fan Star Warsa, a još manje ratnih konfrotacija.
Hype je bio prejaki... Nisam se uspio othrvati :-)... Al nije mi nimalo žao, jučer je zaigrao i ispunila mi je sva očekivanja pa i više...

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 435 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

I combat sistem ti nije bio loš? Pošto vidim da je to jedna od kritika. Kolko vam je trajala partija?
Cak sam i razmišljao o nabavci, al dolazi reprint Sekighare, a iza ugla je i Scythe i još par novih naslova, tako da...uf...
btw. kakva ti je u usporedbi s necim tipa twilight imperiuma? Znam da je sasvim drugi tip igre, ali tu su si negdje po vremenskom trajanju, iako je SW vjerojatno daleko manje kompliciran.
miljenko
Reactions:
Kontakt:

smurfORnot je napisao/la:I combat sistem ti nije bio loš? Pošto vidim da je to jedna od kritika.
Combat je jako jednostavan, bacaš hrpu kocaka i ako imaš lidera, imaš opciju igrati neke karte koje su ti uglavnom extra dmg ili blokiranje dmg. Ništa spektakularno, ali nije ni loše... Hrpa igara ima sličan combat npr. Twilighr Imperium... Meni osobno ne smeta nimalo..
smurfORnot je napisao/la:Kolko vam je trajala partija?
Malo ispod 4 sata... Što je za prvu partiju super... Mislim da bi se s poznavanjem karata, da ne moraš sve iščitavati i misliti si što radi, dali skinuti i na nekih 3 sata...
smurfORnot je napisao/la:Cak sam i razmišljao o nabavci, al dolazi reprint Sekighare, a iza ugla je i Scythe i još par novih naslova, tako da...uf...
Zato uzmeš svo troje :D ... Ko ja :facepalm ...
smurfORnot je napisao/la:btw. kakva ti je u usporedbi s necim tipa twilight imperiuma? Znam da je sasvim drugi tip igre, ali tu su si negdje po vremenskom trajanju, iako je SW vjerojatno daleko manje kompliciran.
TI3 u mojem iskustvu traje puno duže... Minimum 6 sati... TI3 je generalno za više igrača 4+, dok je 6 možda idealno, ali nemam dovoljno igranja pod sobom da mogu tvrditi da u manje igrača nije dobra igra... Možda drugi uskoće...
Dok je Rebellion prvenstveno 2 player game koji navodno (nisam probao) dobro funkcionira u 4 (2v2) tako da se podjele uloge...
Što se tiče kompleksnosti, sama pravila Rebellion-a su jako, ali stvarno jako jednostavna za igru ovog tipa... Ja sam igru naučio doslovno u sat vremena! Pravila imaju 16 stranica Prvih 6 stranica su naslovnica, popis komponenti i miniature assembley te setup... Od ostalih 10 stranica imaš 2 stranice examplovima igranja i jednu stranicu s "first game setup", koji slobodno preskočiš i odmah kreneš na advanced game... Znači efektivno imaš 7 stranica pravila :thumbs .

TI3 ima brutalnih 40+ stranica pravila koja su koma napisana, old FFG style, tako da će ti trebati vremena da to prožvačeš, ali u srži je igra isto prilično jednostavna i intuitivna! Ako te netko uči, igru naučiš za 20min... Kompleksnost igre dolazi od sve sile ability-a i kartica i stvari koje krše normalna pravila.. Pa onda imaš hrpe izuzetaka i modula koje možeš dodati itd... npr. kad učiš igru ne učiš ljude tech tree, neka čitaju tijekom igre ili kad netko izumi.

Ista stvar je s Rebellionom, ali u puno manjoj mjeri... Imaš hrpu kartica koje ti daju da čuda radiš u igri... Ali sve piše na karicama i samo po sebi je razumljivo, pa to nisu pravila koja moraš nekoga naučiti prije početka igre...
smurfORnot
Reactions:

Joj, moja greška, nisam mislio na twilight imperium, nego twilight struggle :facepalm
non stop mi se brkaju :facepalm
twilight imperium i pre dobro znam od partija koje sam igrao i trajale po 8-10 sati :D
miljenko
Reactions:
Kontakt:

smurfORnot je napisao/la:Joj, moja greška, nisam mislio na twilight imperium, nego twilight struggle :facepalm
non stop mi se brkaju :facepalm
Heh, ne znam kako bi ti ju usporedio s TSom... Potpuno su različite igre, nemaju baš nikakvih dodirnih točaka, osim da su obje 2 player i približno jednako traju...

TS je remekdjelo, dok Rebellion trebam još puno igrati da objektivno mogu neku ocjenu dati..

Uglavnom ako voliš jednu, ne mora značiti da ćeš voliti drugu i obrnuto, jednostavno su prerazličite igre...
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Stigao COIN - Falling Sky. Moram priznati da ima jednu od najljepših mapa koje sam otvorio.

slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru thegrey za post (ukupno 6):
blacxstokasmurfORnotmiljenkoStipsdgalesic2000
smurfORnot
Reactions:

Ja željno iscekujem dojmove nakon igranja :)
Koliko je težak za nekoga tko nikad nije igrao COIN za skužit...
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Moj je prvi COIN bio Andean Abyss, prema težini je relativno sličan Falling Sky, a nisam ga učio uz rulebook nego uz igrača koji je već poznavao igru.
Ako si igrao Twilight Struggle, tu je negdje - svaka strana ima svoje akcije koje su dosta intuitivne i glavni "problem" su nužni uvjeti i ograničenja. Moj dojam, nakon par odigranih krugova solo, jest da je FS nešto klaustrofobičniji i ima više akcije nego ostali COINovi te da će najbolje funkcionirati kada su svi igrači ujednačeni po vještini.
smurfORnot
Reactions:

slika

Cura uzela pandemic,bang,coup i sushi.
Ja sam se pocastio Arctic Scavengersima i Star realmsom da proširim kolekciju s nekim deckbuilderom. 8-)
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 5):
klopkamarinostokablacxdadomiljenko
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”