Da ne spammam onu temu o tome što se zadnje igralo...
Dakle, sinoć, partija od tri sata i četrdeset minuta, dogurali smo do pretposljednje explorer karte i uspjeli pobijediti na račun svih uništenih gradova.
Igrali smo na tematskoj strani (udvoje), bez dodatnih adversaryja i scenarija. Sharp Fangs Behind Leaves i Finder Of Paths Unseen. Mariu je bilo prvi put da igra Findera i neću reći da se mučio, ali morao se ozbiljno kontrolirati da ih jednostavno ne ubija nego da kontrolira stanje, kako je i zamišljeno. Srećom moj Fango je zato mogao jesti što je htio.
Imali smo jednu olakotnu okolnost, a to je da su gotovo sve prašume izašle iz decka randomly, a imali smo dosta prašuma na boardu onako protezale su se od jednog kraja otoka do drugog tako da je sredina bila mirna ko bubica. Od dvije preostale karte koje su imale prašume obje su bile na samoj kraju. To nam je jako pomoglo jer u suprotnom imali bismo puno posla po sredini otoka, ovako smo mogli lagano ići po dobroj prokušanoj metodi "očisti sredinu i guraj prema moru".
To nam se malo osvetilo kada smo u jednom trenutku u jednom coastal dijelu imali četiri grada i jedno milijun sela, ali uspio sam to spržiti jednom izvrsnom kartom "destroy all explorers and towns" + imao sam elemente za spržiti i jedan grad također. Ugl, Finder se malo borio sa svojom stranom otoka, ali pred kraj smo promijenili taktiku i šibali po fearu da dosegnemo terror lvl 3 čim prije.
Naravno, iskopao sam Tsunami i riješio stvar. =)
Predivna partija. Baš nas je bacila na koljena, ali uspjeli smo - previše smo se opustili sa laganim spiritima i balansiranom stranom ploče.