@kockica Nadam se da ćemo jednom zaigrat TM i RFTG.

@VukozecVukozec je napisao/la: 17 lis 2018, 15:08E, imam kontra primjer. Imperial(2030) je igra koja mi se nimalo nije svidjela na prvu i bio sam za to da je više nikad ne igramo. Onda je nakon par godina opet došla na stol .kockica je napisao/la: 17 lis 2018, 14:30 Također mislim da sve ovisi o prvotnom dojmu, ako se nekom ne sviđa igra nakon jedne-dvije partije, nema smisla preporučivati da igra još x broj partija da je zavoli i shvati. Neće.
Većina igara mi se odmah svidi na prvu, jedina koja mi je bila užasna na početku je bila Terra Mystica. I onda nakon 3,4 partije što se igralo na silu i mimo volje, paf, dogodio se neki klik i full mi se svidjela. Inače dosta igara koje sam zaigrao, a koje mi se nisu svidjele na prvu, sam skužio da je bilo do ekipe, ili lošeg prezentiranja/objašnjavanja igre. Tako da sam pri ponovnim susretima s tim igrama imao wooow efekt kako to nije ista igra kako sam ju bio doživio.Stipsonov je napisao/la: 18 lis 2018, 11:47@kockica
"Također mislim da sve ovisi o prvotnom dojmu, ako se nekom ne sviđa igra nakon jedne-dvije partije, nema smisla preporučivati da igra još x broj partija da je zavoli i shvati. Neće."
Kako se uzme. Recimo od ovih poznatijih Twilight Struggle je notoran po tome da ga se treba nekoliko puta igrati da bi se uopće kužilo kaj se događa. Naravno da to odbija jedan (veliki) segment igračke populacije. No dio koji ima inklinaciju probiti se kroz partije učenja je nagrađen odličnom igrom i odličnim partijama.
Zato ti je Stone age bio super jer te netko super naučio?Valsim je napisao/la: 19 lis 2018, 14:28Većina igara mi se odmah svidi na prvu, jedina koja mi je bila užasna na početku je bila Terra Mystica. I onda nakon 3,4 partije što se igralo na silu i mimo volje, paf, dogodio se neki klik i full mi se svidjela. Inače dosta igara koje sam zaigrao, a koje mi se nisu svidjele na prvu, sam skužio da je bilo do ekipe, ili lošeg prezentiranja/objašnjavanja igre. Tako da sam pri ponovnim susretima s tim igrama imao wooow efekt kako to nije ista igra kako sam ju bio doživio.Stipsonov je napisao/la: 18 lis 2018, 11:47@kockica
"Također mislim da sve ovisi o prvotnom dojmu, ako se nekom ne sviđa igra nakon jedne-dvije partije, nema smisla preporučivati da igra još x broj partija da je zavoli i shvati. Neće."
Kako se uzme. Recimo od ovih poznatijih Twilight Struggle je notoran po tome da ga se treba nekoliko puta igrati da bi se uopće kužilo kaj se događa. Naravno da to odbija jedan (veliki) segment igračke populacije. No dio koji ima inklinaciju probiti se kroz partije učenja je nagrađen odličnom igrom i odličnim partijama.
Hahahaha. Slavica bi rekla da sam boardgame kurva, sve može
Sve znaš družeNuuq je napisao/la: 19 lis 2018, 16:21Zato ti je Stone age bio super jer te netko super naučio?Valsim je napisao/la: 19 lis 2018, 14:28Većina igara mi se odmah svidi na prvu, jedina koja mi je bila užasna na početku je bila Terra Mystica. I onda nakon 3,4 partije što se igralo na silu i mimo volje, paf, dogodio se neki klik i full mi se svidjela. Inače dosta igara koje sam zaigrao, a koje mi se nisu svidjele na prvu, sam skužio da je bilo do ekipe, ili lošeg prezentiranja/objašnjavanja igre. Tako da sam pri ponovnim susretima s tim igrama imao wooow efekt kako to nije ista igra kako sam ju bio doživio.Stipsonov je napisao/la: 18 lis 2018, 11:47@kockica
Kako se uzme. Recimo od ovih poznatijih Twilight Struggle je notoran po tome da ga se treba nekoliko puta igrati da bi se uopće kužilo kaj se događa. Naravno da to odbija jedan (veliki) segment igračke populacije. No dio koji ima inklinaciju probiti se kroz partije učenja je nagrađen odličnom igrom i odličnim partijama.![]()