Dobra igra, vidio što ima za ponuditi / završena igra - 43 igre
Očekivao sam da će ovo biti najveća kategorija. Pobornik sam ideje da svaka igra ima limitiran broj igranja, ili ugrađen dizajnom (kampanje, legacy igre) ili koliko vam se sviđa igra (1,10,100,1000... odigranih partija). Nisam imao neke posebne zamjerke za ove igre.
Alhambra, Anno 1800, Architects of the West Kingdom, Awkward Guests: The Walton Case, Azul, Caverna: The Cave Farmers, Citadels, Deception: Murder in Hong Kong, Deus, Dixit, Elysium, Five Tribes, Forbidden Island, Gloomhaven, Gold West, El Grande, Heroes of Terrinoth, Imhotep, Jaipur, Jamaica, King of Tokyo, Maracaibo, Marco Polo II: In the Service of the Khan, Mint Works, Mysterium, Onitama, Pandemic, Pandemic Legacy: Season 1, Patchwork, Power Grid, Puerto Rico, Rhino Hero: Super Battle, Santa Maria, Small World, Sons of Anarchy: Men of Mayhem, Spirit Island,Targi, Terraforming Mars: Ares Expedition, Tides of Time, Troyes, Tzolk'in: The Mayan Calendar,Unlock!: Mystery Adventures, Yamataï
Dobra igra, dio mehanizama mi se nije svidio / žrtva hypea - 24 igre
Ovdje sam stavio igre za koje mislim da su u osnovi dobre igre, ali mi dio mehanizama nije legao ili sam puno više očekivao koliki je bio hype oko igre
51st state: Master set, Barrage, Catacombs (Third Edition), Cloudspire, CO₂: Second Chance, Council of 4, Elder Sign, Hand of Fate: Ordeals, Newton, Paper Tales, The Pillars of the Earth, Railroad Ink Challenge: Lush Green Edition, Res Arcana, Root, Saint Petersburg (Second Edition), San Marco, Sheriff of Nottingham, Takenoko, T.I.M.E Stories, Tainted Grail: The Fall of Avalon, Tawantinsuyu: The Inca Empire, Tekhenu: Obelisk of the Sun, Thunderstone Quest, Viceroy
Dobra igra, negativna frustracija - 3 igre
Cijenim dizajn ovih igri, ali mi tijekom igranja jednostavno prevlada negativna frustracija pa ih rađe izbjegavam.
Ark Nova, Concordia, Hanabi
Loša igra, problem sa mehanizmima - 9 igri
Ave Roma, Le Havre: The Inland Port, King of New York, Mint Delivery, Monopoly, Monster Fluxx, Munchkin Fu, Risk, Yōkai
Zamjenjena drugom verzijom/drugom igrom - 5 igri
The Castles of Burgundy, Clank!: A Deck-Building Adventure, Kemet, Ticket to Ride: 10th Anniversary, Ticket to Ride: Nordic Countries
Poklonjena - 3 igre
For Sale, Mage Knight Board Game, Rummikub
Nikada odigrana - 6 igri
Ovo mi je najbolnija kategorija, igre koje jednostavno nisu nikada došle na stol, razni razlozi
Battlestar Galactica: The Board Game, Dwar7s Duel, Mice and Mystics, Summoner Wars: Master Set, Undaunted: North Africa, World of Warcraft: The Boardgame
Priključite se podjeli svojih iskustava, čovjek olakša dušu