Grifon - hrvatski fantasy časopis

Teme koje nemaju veze s igranjem, ali nas vesele
Odgovori
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2393 puta
 pohvaljen: 2599 puta
Kontakt:

Grifon - hrvatski fantasy časopis

Post Postao/la Valsim »

slika
Obilazeći mračne i zabačene kutke brojnih antikvarijata i striparnica po centru grada, nabasao sam pod okriljem dogorijevajuće baklje na maleno zlato.

Naime pronašao sam još uvijek zapakiran u celofan vjerojatno prvi i jedini hrvatski časopis za fantasy - Grifon. No da bude zabune, časopis je obuhvaća samo fantastiku, već i povijest, mitove i legende, fantasy knjige i hobije, književnost, KON i fantasy događaje, RPG, LARP, TCG, LCG, ali i stolne i društvene igre. U specifičnom broju na koji sam nabasao tako se obrađuje Munchkin i Call of Ctulhu LCG. Riječ je o broju 5 iz 2005. godine, i moram priznati da usprkos prisustvu u brojnim zajednicama, prvi put sam vidio i čuo sad za ovaj časopis. Ne znam jel se radilo o jako maloj nakladi, ali u striparnici Asteroid B612 naišao sam na čak nekoliko zapakiranih primjeraka. Internet potraga je isto poprilično škrta vezano za časopis. Uspio sam izvući svega da iza časopisa stoji zagrebačka viteška udruga Red Srebrnog Zmaja. Kvaliteta se čini dosta dobra, usprkos crno bijelim fotkama ali hej znamo koliko tiskanje u boji košta. Čak su davali i cool postere, u ovom specifičnom broja mega cool slika našeg vrsnog umjetnika Milivoj Ćerana.

Po svemu ispada da je to bio i jedini časopis s fizičkim recenzijama i društvenih igara, barem koliko sam upoznat. Što me zaintrigiralo bi li nešto slično ekskluzivno samo za društvene igre moglo zaživjeti u nas, te bi li uopće moglo opstati u moru digitalnog sadržaja.

Jeste li čuli za časopis, jeste li čitali i pratili? Ima li netko saznanja da li je još aktualan ili je već davna prošlost?
slika

slika

slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
kockica
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Odgovori

Natrag na “Razno”