Sinovi sahare

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
Igranje.org
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Sinovi sahare

Post Postao/la Igranje.org »

Sinovi sahare[ctable: picture=https://lh5.googleusercontent.com/-l4Hl ... sahare.jpg, link=http://igranje.org/Igre/sinovi-sahare]OPIS IGRE

Igra se sastoji od mnoštva pločica kojima se otkriva pustinja i oaze.  Od pribora igre tu je veliki broj pločica koje predstavljaju pustinjski krajolik, drvenih figurica karavane, te pločica robe i vodenih kamenčića. Iako je igra namijenjena za 3 do 4 igrača, moguće ju je igrati i sa dva.

Igra je potpuno lokalizirana na hrvatski jezik.

[/ctable]
bsnjeza
Reactions:

Sinovi sahare

Post Postao/la bsnjeza »

Kupili smo nedavno ovu igru, ali po onim pravilima uopće ne možemo igrati, ne razumijemo pola toga.. Da li je netko igrao ovu igru da nam malo pojasni???
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Re: Sinovi sahare

Post Postao/la grof »

bsnjeza je napisao/la:Kupili smo nedavno ovu igru, ali po onim pravilima uopće ne možemo igrati, ne razumijemo pola toga.. Da li je netko igrao ovu igru da nam malo pojasni???
Igrao sam je prije jedno godinu dana i možda je malo zbrčkana za početnike. Recite gdje ste zapeli, pa ću ovih dana uzeti igru i pogledati što vas konkretno muči ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
bsnjeza
Reactions:

Post Postao/la bsnjeza »

Nije nam jasno kako se kreću figurice deva u jednom krugu? i čemu služi ona ploča sa glasovima, tj. kako funkcionira? Hvala puno na brzom odgovoru...
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Igru mi ima šogor, pa kad je uzmem i ponovo prođem kroz pravila, objavim tu na forumu. Ipak smo je igrali par puta prije dosta vremena, pa mi je sada malo ishlapila. Znam da smo komentirali kako je mehanika malo sprčkana za početnike, no mi smo je uredno odigrali, pa vjerujem kako neće biti problema s objašnjavanjem, nakon što se podsjetim ;)
Kroz par dana ću imati odgovore :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

bsnjeza je napisao/la:Nije nam jasno kako se kreću figurice deva u jednom krugu? i čemu služi ona ploča sa glasovima, tj. kako funkcionira? Hvala puno na brzom odgovoru...
Prijatelji imaju tu igru. Isto smo imali borbe sa pravilima, koja su jedna od lošije napisana.
Figurice deva možeš pomicati po ploči koliko hoćeš kad si na redu za igranje, ako se deva kreće po smeđim linijama. Znači deva se može pomaknuti po cijeloj smeđoj mreži, glavno da je neprekinuta, tj. da ne prilazi preko bijelih linija.
Ako se deva giba po bijelim linijama, onda se kreće samo do susjednog polja. Osim ako platiš 1 vodu goniču deva, pa možeš pomaknuti devu bilo gdje na karti. To znači po svim bijelim linijama i svim smeđim linijama, tj. po cijeloj otkrivenoj karti. Tako smo barem mi shvatili pravila.

Početna vrijednost svih resursa je 4. Pločice glasina služe promjeni cijene pojedinog resursa. Kad se završi neka oaza i biraš dostupne resurse. Recimo da biraš glasine i okreneš pločicu glasine vrijednosti +2. Ti imaš na svojim devama puno soli, a ostali igrači malo soli. Staviš glasinu vrijednosti +2 kraj soli, okrenutu licem na dolje, tj. uhom na gore, tako da drugi igrači ne znaju koja je vrijednost na toj pločici. Time si povećala vrijednost soli sa 4 na 6. Time si povečala svoje bodovno stanje. Pozitivnim pločicama glasina povećavaš vrijednost resursa, a negativnim smanjuješ.

Ako imaš još kakva pitanja, pitaj. A kožeš i donijeti igru u igraonicu "Prostor", pa možemo odigrati uživu igru i razjasniti sve nejasnoće.
Elamyth
Reactions:

Post Postao/la Elamyth »

Imam i ja doma tu igru. Kada smo je počeli igrati bilo je malo frkativno s pravililma, a i kasnije isto. Da, pravila su podosta loše opisana. Ali ajd, sada nam ok ide.

Meni je samo malo čudno u vezi onih pločica koje nemožeš staviti. U pravilima piše da se kao vrlo rijetko događa odbacivanje pločica iz igre ako igrač već posjeduje 3 kartice u rezervi. Meni se to događalo puno više nego vrlo rijetko. Jer ako imam neku dobru poziciju,a nemam više tokena za postavit na druge oaze (ili ne želim) događalo se da je bilo po 5-6 pločica van igre.
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Pošto imaš igru, možeš Snježani odgovoriti na slijedeće:
Hvala na odgovoru, ali nam svejedno opet nije jasno:
- vrednovanje oaze,
- postavljanje otkrivačkih figurica
- kako se kreće deva u jednom krugu, jel se pomiče prije ili poslije nakon što uzme karticu..
- probali smo igrati ali smo opet zapeli. Nažalost nismo iz ZG pa ne možemo probati uživo igrat..

I zapravo što je točno oaza? Da li oaza može biti postavljena na dvije kartice i da nema nikakvih resursa???

Hvala,
Snježana
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”