Battlestar Galactica

Pitanja vezana uz društvene igre
Igranje.org
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Battlestar Galactica

Post Postao/la Igranje.org »

Battlestar Galactica[ctable: picture=https://lh3.googleusercontent.com/-swE2 ... actica.jpg, link=http://igranje.org/Igre/battlestar-galactica]OPIS IGRE

Timska svemirska igra u kojoj se igrači nalaze u ulogama protagonista SF serijala Battlestar Galactica, te se bore protiv rase inteligentnih robota Cylonaca pokušavajući se dokopati planeta Kobol. Igra se sastoji od igrače ploče, velikog broja kartica, figurica svemirskih brodova i raznih oznaka.

Za igru postoje i posebna pravila prema kojoj je mogu igrati 1 - 2 igrača, kao i pravila za čistu kooperativnu igru (bez infiltriranog Cylonca). Ako vas zanima ovakav način igre, preuzmite pravila (PDF) s ove poveznice.

[/ctable]
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

[RIJEŠENO] Battlestar Galactica: odbacivanje skill karata

Post Postao/la grof »

Odigrali jučer prvu partiju i igra nas je poprilično dojmila.
Naravno, kako je to prva partija i iako smo bili relativno dobro pripremljeni pravilima ipak je ostalo par nejasnoća koje sam uspio poslije sam razriješiti boljim pogledom na pravila.

no, ostaje mi za sada jedna nedoumica oko nedostatka skill karata prilikom izvršenja Krizne karte. Dodouše obješnjena je ovim.
Choice Crises: When a player makes a choice on a Crisis Card, he can always choose the top or bottom section of the card, regardless of whether he will be able to fulfill the game text listed (unless the card specifically restricts this).
Naime, ako igrač može odabrati koji će scenario igrati (OR), te ako mu za taj scenario nedostaje skill karata(e) da bi ga ispunio (a Crisis karta ne kaže striktno da MORA imati toliko karata da bi ga ispunio) može li igrač igrati tu soluciju iako nema dovoljno skill karata di bi je ispunio. U tom slučaju odbacuje ono što ima od skill karata? (po ovome kaj piše u citatu očito može, ali volio bih to čuti i od nekih iskusnijih igrača)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Izitpajn
Reactions:
 pohvaljen: 1 put

Re: Battlestar Galactica

Post Postao/la Izitpajn »

Čekaj, čekaj... Sad meni nešto nije jasno. Igra se tako da vučete kriznu kartu, stavite je na stol i onda se dogovarate i bacate skill karte bez gledanja. Ako uspijete, super. Ako ne uspijete, taf lak.

Dakle, koliko ja znam, a mi smo tako igrali, najprije odlučite koju ćete opciju, zatim bacate karte (bez gledanja), i ako ste ispunili super, ako niste...

Doduše, možda negdje u pravilima piše drugačije, nisam ih baš proučavao, ali sam igrao s ljudima koji jesu.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Izitpajn je napisao/la:Čekaj, čekaj... Sad meni nešto nije jasno. Igra se tako da vučete kriznu kartu, stavite je na stol i onda se dogovarate i bacate skill karte bez gledanja. Ako uspijete, super. Ako ne uspijete, taf lak.

Dakle, koliko ja znam, a mi smo tako igrali, najprije odlučite koju ćete opciju, zatim bacate karte (bez gledanja), i ako ste ispunili super, ako niste...
Ne, ne.... to štima! :) Pitanje nije u vezi sas skill checkom. To je jasno ko dan!

Pitanje je u vezi onih kriznih karata koje traže od igrača da se riješi određenog broja skill karata iz ruke.

Npr. ova krizna karta:
"Food Shortage” Crisis Card:
This card causes the President to discard two, and the current player to discard three Skill Cards.
Kaj ako nemamo dovoljno skill karata u ruci da taj zahtjev ispunimo. (vjerojatno ide sitem daj što imaš).

Međutim, pitanje bolje stoji uz primjer krizne karte kod koje se npr. trenutni igrač može odlučiti hoće li ići na skill check ili će izvršiti neku drugu radnju.
E sada, recimo da igrač procijeni kako skill check neće biti zadovoljavajući, te uzima opciju ILI. No u toj opciji stoji da se mora riješiti npr. svoje tri skill karte iz ruke. No, on ih nema tri, nego npr. jednu. Može li on tada uopće izabrati tu drugu opciju (iako nema dovoljno karata da je ispuni) ili baš mora ići na skill check?

Neke Krizne karte baš naglase da igrač mora imati dovoljan broj skill karata kako bi izabrao tu ILI opciju, no većina nema takvu opasku.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Re: [RIJEŠENO] Battlestar Galactica

Post Postao/la grof »

YESS! NAŠAO! (na FFG forumu)

Evo ovo me konkretno mučilo.
I have a question about the Water Shortage crisis card, and cards like it that are phrased similarly.
This card gives you two choices, and you have to pick one of them:
-1 food *OR* The President discards 2 skill cards, then the current players discards 3 skill cards.
So the question is: What happens if you don't have enough skill cards for the second option? We can't find in the rules where it says you have to have the cards available in order to choose the second option.
A odgovor je i više nego zadovoljavajući (radije skill karta nego hrana...) :)
You can still choose that option. The players then discard as much as they can.
Nazir
Reactions:
 pohvaljen: 0

Re: [RIJEŠENO] Battlestar Galactica: odbacivanje skill karat

Post Postao/la Nazir »

Sretno s bivanjem uspješnim sajloncem ;)
Gujoslav
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 8 puta
Kontakt:

Battlestar Galactica

Post Postao/la Gujoslav »

Pozdrav ljudi nov sam na forumu.

Što se tiče boardgameova uvijek sam ih htio igrat, al nikak nisam uspio skupit ekipu. To se promijenilo sad na faksu i imam grupicu ljudi s kojima igram chaos in the old world jer je to jedino što imam.

Uglavnom zanima me ako je netko ovdje igrao battlestar galacticu i ako može reći malo dojmove o igri. Najviše me zanima kolko se smanji kvaliteta igre ako neki igrači ne znaju dobro blefirati, a dobiju cylon kartu i još ak ekipa nije gledala seriju jel bi se mogli ufurat u igru il je mehanika igre previše vezana uz tematiku.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Gledanje serije je manje bitno u odnosu na nemogućnost blefiranja Cylonaca.

Igra ima svoj gušt baš zbog tih intruderskih Cylonaca. Meni vrlo draga kooperativna igra, s ponešto duljim trajanjem. negdje oko 3 sata sli oslobodi za igranje. kartice sadržew dosta teksta, pa nekome, manje vičnom s engleskim jezikom može biti problematična. Inače, meni se 5.
Gujoslav
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 8 puta
Kontakt:

Post Postao/la Gujoslav »

Hvala.
Budem još pogledao na bgg o specifičnostima igre, btw rex the final days of an empire mi zgleda ko epic igra s manje kritičnom traitor mehanikom. :D
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Rex i BG ti nisu bas usporedive igre.
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”