Ivan Kosak - Petrinja (godina proizvodnje: 1973.)
Ne znam kako bih se predstavio kao stari prekorjeli igrač i autor društvenih igara (ali uglavnom samo-proizvodnje) ili kao totalna njubara pošto nisam igrao društvene igre dobrih 20-tak godina.
U mladim danima (početak srednje škole) sam imao dobro društvo koje je znalo igrati obični monopol, ali kako nam je to brzo dosadilo počeli smo sami stvarati igre slične monopolu, ali s puno kompleksnijim pravilima i većim tablama za igru, igrama u igri i slično. Znali smo danima igrati bez prekida. Moja druga igra koju sam napravio (Nacional game - bilo je to u vrijeme početka rata

Nakon toga su još došle igre Nacional Game 2 (koja zauzima dobih 200cm x 80cm - nisam mjerio) te Space game koja je bila na 8 mapa u isto vrijeme i brdo različitih rasa i brodova, sve ručno rađeno iz papira i kartona. Hehe, e to su bili dani.
Uglavnom kako je život krenuo u kolotečinu gdje radimo i trošimo te teško zarađene novce, ženimo se i imamo djecu i td. jednostavno nije bilo više previše vremena za igranje, osim još jednog Rizika koji smo odigrali više puta.
Sve je to bilo negdje u pozadini do prije nekih mjesec dana kad mi je žena pričala o jednom svom prijatelju koji ima ekipu koja se okuplja i igraju razne društvene igre po cijelu noć. Nije trebalo puno da se stara ljubav probudi.
Pronašao sam goardgamegeek.com i Vas i eto me.
Pošto sam ja valjda uvijek posebna biljka (a i žao mi je dati 500-600kn za igru) krenuo sam opet u proizvodnju, samo ovaj puta ima se firma (mali obiteljski obrt) pa će nadam se koja igra i izaći na police kojeg dućana ako se uspije zatvoriti financijska konstrukcija.
Da dalje ne davim, uz svoj obrt (Hosting, design webova i grafička priprema za tisak) radim u školi kao predavač informatike od 5.-8. razreda.
Pozdravljam sve i zahvaljujem na nekim zanimljivim informacijama koje sam pronašao na ovom site-u.