doktorloza

Želite li se predstaviti zajednici? Možete ovdje.
Pravila foruma
Ukoliko se želite predstaviti ostalima na ovom forumu jednostavno započnite novu temu s vašim nickom kao naslovom.
U tekstu napišite ono što želite da zajednica sazna o vama.
Ovo je potpuno neobavezno i nitko se ne mora ovdje predstavljati ako to doista ne želi!
doktorloza
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

doktorloza

Post Postao/la doktorloza »

Pozdrav!

Pošto vidim da je takav red, i ja ću, evo sada kada sam se učlanio, da kažem nekoliko reči o sebi.

Zovem se Dejan Jovanović i iz Novog Sada sam.

Na vaš portal sam naišao kada me je preko BGG-a kontaktirao jedan od vaših drugara sa idejom da neke od svojih prevoda pravila društvenih igara objavim i na vašem sajtu, što sam sa zadovoljstvom prihvatio. Potom sam bio (i još uvek sam:) zaista oduševljen celim portalom, konceptom, entuzijazmom i elementima koje sam video. Kapa dole onima koji su ga osmislili, onima koji ga grade i uživaju u njemu. Nadam se da ću i ja u nekoj meri doprineti da to bude još bolje.

Rođen sam davne 1975. godine u Novom Sadu, na Dunavu, gde sam proveo detinjstvo i mladost, pozavršavao šta je moglo od škola, odrastao, zaposlio se, oženio i za sada život ukrasio sa dve ćerkice... Lekar sam po profesiji, specijalista radiologije, i radim u Pokrajinskoj bolnici u Novom Sadu. Valjda ću uskoro i doktorirati...

Što se igračke biografije tiče, jako davno sam putujući po Evropi, uglavnom sretao ljude koji su se igrali, kojima sam zavideo i mislm da je sve počelo kada sam 1995. u Berlinu na nekom studentskom kongresu umesto cipela sebi kupio Zidlera (igru godine tada). Od onda me strast prema društvenim igrama ne napušta, i gde god sam išao (a putovao sam zaista mnogo) kupovao bih neku igru. U početku stihijski, a potom planirano i sistematski, da bih, sada evo, posle skoro 20 godina došao do neke cifre od oko 430 igara koje trenutno imam u stanu. Znam... To je previše, i svi mi to po kući govore, ali to je moja pasija i kao alibi stalno govorim da ima i mnogo gorih pasija, pa šta da radim, kad me je Bog za ovu predoredio:)) Sastav zbirke, kao i neke fotografije kako to izgleda u stvarnosti možete ako želite i da vidite na mom profilu na BGG-u.

Društvene igre za mene nisu samo hobi, već sistem i način razmišljanja, način kvalitetnog i ineteligentnog, socijalno ugodnog i interaktivnog provođenja slobodnog vremena (kojeg je na žalost sve manje), jednostavno, bitan deo života. Uspevam sa društvom da se odigram jednom do dva puta nedeljno, i time budem zadovoljan, a najlepše od svega je što i moja supruga Dragana takođe voli da se igra, pa se često desi da kada deca pozaspivaju mi u miru dnevne sobe, uz čašu nekog finog vina odigramo koju lepu partiju. Smisao igranja igara za mene nije prevashodno u pobedi. Naravno da je lepo kad pobediš, ali sam proces igranja, razgovor sa prijateljima, procena tuđih mehanizama razmišljanja i na kraju ako nisi bio najbolji pružanje ruke onome ko je zaista bio bolji od tebe čine mozaik lepote igranja. Iskustvo mi govori, kako je neko od vas to lepo stavio na svoj profil da nema čoveka koji ne voli da se igra, samo možda onog koji još nije našao svoju igru...

Eto, nadam se da sam uspeo da se predstavim za početak, i želim da nam saradnja i duženje što duže potraju.
Nisam baš preblizu Zagrebu pa da mogu i lično da vas upoznam, ali vremena bar još ima u neograničenim količinama, i radujem se nekom eventualnom susretu...

U zdravlju ostajte do narednog pisanja!
Ovi su korisnici zahvalili autoru doktorloza za post (ukupno 4):
madosadistikoDread24Vicko
CoxUT
Reactions:
Ima zahvala: 20 puta
 pohvaljen: 10 puta
Kontakt:

Re: doktorloza

Post Postao/la CoxUT »

Dobro nam došao. 430 igara, respect! :)
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Dobro nam došel, lijep uvod :)
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3720 puta
 pohvaljen: 3846 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Pozdrav!
Bome, 430 igara (žena bi me strpala u top :))
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

doktorloza je napisao/la: Društvene igre za mene nisu samo hobi, već sistem i način razmišljanja, način kvalitetnog i ineteligentnog, socijalno ugodnog i interaktivnog provođenja slobodnog vremena (kojeg je na žalost sve manje), jednostavno, bitan deo života.
Meni nije toliko respect broj igara, nego ovo gore citirano (Igranje.org i kao buduća udruga upravo to ima za svoj cilj i djelovanje) ;)

Pozdrav i dobro nam došao!
Radujem se dugotrajnom i plodonosnom druženju na ovim stranicama, a možda i u živo.

Neka nam Igranje.org postane mulinacionalan! :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Angel
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 2 puta

Post Postao/la Angel »

Reci što hoćeš al čovjek ima ozbiljnu kolekciju, kako bi rekli u svijetu financija ima kapital u igrama :)
Angel
Reactions:
 pohvaljen: 2 puta

Post Postao/la Angel »

Hah sorry zaboravih reći dobro došao, al brojka od 430 igara mi skrenula pažnju :)

Hm pitanje, gdje držiš tolike igre?
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Angel je napisao/la:Reci što hoćeš al čovjek ima ozbiljnu kolekciju, kako bi rekli u svijetu financija ima kapital u igrama :)
Ma ima definitivno. Ali ako iza tog "kapitala" ne stoji i dobra igraća filozofija, onda je to "mrtvi kapital" :D
Stoga je meni bitnije da čovjek razumije koliko se ljudi danas otupljuju putem TV-a i medija, te koliko igranje ovih igara ima pozitivan učinak za "pamet nacije". A nacija nam je opasno tupa! ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
MoschuS
Reactions:
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

Dobrodosao Dejane! I nemoj tako "davne 1975te" pa mi smo jos mladi! ;)
Mene kao relativno novog igraca zanima koje igre iz svoje velike kolekcije preferiras?
Dread24
Reactions:
Ima zahvala: 56 puta
 pohvaljen: 40 puta
Kontakt:

Post Postao/la Dread24 »

Drago mi je da se forum širi i na članove iz drugih država :)

kao drugo, odlično napisan uvod! :thumbs super da imamo jedno doktora (zlu ne tribalo!) u forumskoj zajednici! ;)

lijepo rečeno o biti igranja! :hepihepi
a broj igara u kolekciji je zaista impresivan! :ljubav :bravo

nemam šta nadodat na ostatak ekipe, nego: :welcome:
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
Odgovori

Natrag na “Članovi - upoznavanje”