Papir za printanje kartica - molim pomoć
Moderator/ica: sadistiko
Pravila foruma
Svaku igru koju opisujete postavljajte kao posebnu temu. Preporuka je da prvi članak sadrži poveznicu od kuda su materijali za igru preuzeti, opis igre, te opis izrade igre.
Svaku igru koju opisujete postavljajte kao posebnu temu. Preporuka je da prvi članak sadrži poveznicu od kuda su materijali za igru preuzeti, opis igre, te opis izrade igre.
- neuromancer
- Reactions:
- Ima zahvala: 181 put
- pohvaljen: 153 puta
- Kontakt:
Papir za printanje kartica - molim pomoć
Prije nekog vremena napravio sam "Twilight Struggle" po principu "uradi sam".
Uglavnom sam zadovoljan kako je ispalo ali bi napravio novi set karata u poboljšanoj verziji.Naime sadašnje su isprintane na najobičnijem papiru naljepljene na karte od pokera i stavljene u protektor.
Vjerujem da netko ima iskustva u printanju karata za razne igre pa me zanima koji papir (odn.od koliko grama) je najbolje koristiti za printanje?Tako da karte nebudu predebele a opet da nebudu ni previše savitljive-tanke.
Printao bi na običnom printeru i karte svakako idu u one prozirne protektore Unaprijed zahvaljujem!
Uglavnom sam zadovoljan kako je ispalo ali bi napravio novi set karata u poboljšanoj verziji.Naime sadašnje su isprintane na najobičnijem papiru naljepljene na karte od pokera i stavljene u protektor.
Vjerujem da netko ima iskustva u printanju karata za razne igre pa me zanima koji papir (odn.od koliko grama) je najbolje koristiti za printanje?Tako da karte nebudu predebele a opet da nebudu ni previše savitljive-tanke.
Printao bi na običnom printeru i karte svakako idu u one prozirne protektore Unaprijed zahvaljujem!
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Re: Papir za printanje kartica - molim pomoć
200-250 grama!
Problem je u tome što se zna desiti da 250 gramski papir neće ići u printer (ide, ali ga printer ne uvlači dobro!)
Ja sam svog Munchkina printao na 170 gramskom Hameru i to je zericu pretanko. AKo ti ide 250 grama u printer to ti je super!. BTW, ako imaš priliku printati na laseru u boji (i to dvostrano) i ako ti karte ne idu u protektore onda će ti biti glatke i lako će se miješati i hendlati u ruci. AKo idu u protektore, možeš printati i na inkjetu
Problem je u tome što se zna desiti da 250 gramski papir neće ići u printer (ide, ali ga printer ne uvlači dobro!)
Ja sam svog Munchkina printao na 170 gramskom Hameru i to je zericu pretanko. AKo ti ide 250 grama u printer to ti je super!. BTW, ako imaš priliku printati na laseru u boji (i to dvostrano) i ako ti karte ne idu u protektore onda će ti biti glatke i lako će se miješati i hendlati u ruci. AKo idu u protektore, možeš printati i na inkjetu

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- Dread24
- Reactions:
- Ima zahvala: 56 puta
- pohvaljen: 40 puta
- Kontakt:
Možda nije ni loše isprintati na A4 samoljepivom papiru i onda rezati i lijepiti na deblji? Pošto ti idu u protektore ne bi trebalo bit loše.
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Da, vidiš ideja nije loša... 

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
U biti mislim da bi ljepse ispalo obrnuto, isprintati pa zaljepiti na deblji pa onda rezatiDread24 je napisao/la:Možda nije ni loše isprintati na A4 samoljepivom papiru i onda rezati i lijepiti na deblji? Pošto ti idu u protektore ne bi trebalo bit loše.

- thegrey
- Reactions:
- Ima zahvala: 78 puta
- pohvaljen: 204 puta
Izradio kompletan Dune i sve kartice isprintao u kombinaciji 1xx gramski papir (prednji dio) + samoljepljivi papir (pozadina).
Gramaza debljeg papira ovisi o sposobnostima printera. Prvo sam rezao pa sam ljepio i nakon toga stavljao u protektore.
Sa konacnim izgledom i funkcionalnoscu sam jako zadovoljan i lakse mi je bilo nego naljepiti cijeli komad A4 na deblji papir pa onda rezati.
Gramaza debljeg papira ovisi o sposobnostima printera. Prvo sam rezao pa sam ljepio i nakon toga stavljao u protektore.
Sa konacnim izgledom i funkcionalnoscu sam jako zadovoljan i lakse mi je bilo nego naljepiti cijeli komad A4 na deblji papir pa onda rezati.
- neuromancer
- Reactions:
- Ima zahvala: 181 put
- pohvaljen: 153 puta
- Kontakt:
Zahvaljujem na odgovorima.
Pogotovo ova ideja sa samoljepivim papirom za poleđinu.Tako ću vjerojatno i napraviti jer nemam pozadinu karata koja se može odštampati na istom papiru (debljem) zajedno s licem tako da se slažu lice i naličje.Ovako ću odštampat i jedne i druge pa ljepiti.Nažalost nemam laser ali i na inkjetu mi ispadaju sasvim solidno.Dapače i bolje da su malo slabije-izgledaju više retro
A nakraju svakako kartice idu u protektore.
Pogotovo ova ideja sa samoljepivim papirom za poleđinu.Tako ću vjerojatno i napraviti jer nemam pozadinu karata koja se može odštampati na istom papiru (debljem) zajedno s licem tako da se slažu lice i naličje.Ovako ću odštampat i jedne i druge pa ljepiti.Nažalost nemam laser ali i na inkjetu mi ispadaju sasvim solidno.Dapače i bolje da su malo slabije-izgledaju više retro

A nakraju svakako kartice idu u protektore.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 25 puta
- Kontakt:
Pre lijen sam printat poledjine kartica, radje uzmem tvrde protektore sa ofarbanom poledjinom. Ako treba par razlichitih boja i bok.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Ma nije samo stvar lijenosti, često puta su pozadine karata "pune" boja pa troše suludo skupu tintu inkjetasmi je napisao/la:Pre lijen sam printat poledjine kartica, radje uzmem tvrde protektore sa ofarbanom poledjinom. Ako treba par razlichitih boja i bok.

- miljenko
- Reactions:
- Ima zahvala: 979 puta
- pohvaljen: 336 puta
- Kontakt:
Pitanjce za iskusne printace:
Imam dosta onih praznih kartica od dominiona (valjda da si sam izmislis nove kartice), e sad mi je sinulo da bi si na njim mogo isprintati promo karticu. Jel bi to islo?? sta mislite??
Imam dosta onih praznih kartica od dominiona (valjda da si sam izmislis nove kartice), e sad mi je sinulo da bi si na njim mogo isprintati promo karticu. Jel bi to islo?? sta mislite??