Izradom komponenata sam iznimno zadovoljan i mislim da se uz ovaj moj amaterski alat ne mogu nadati nekoj boljoj kvaliteti.
Igra je poprilično skupa, ali postoji opcija da se kupe pnp datoteke za 15$. Ja sam naravno zavirio kod braće Rusa. I ovako me igra uz uloženi materijal dosta koštala. Jebiga, patim na estetiku.
Idemo redom.
1. Kutija - Ništa specijalno i što kod mene nije viđeno već hrpu puta. Ovo je komponenta kojom sam najmanje zadovoljan. Radi se o samosloživoj a4 kutiji naručenoj sa njuškala. Malo sam ju uredio sa samoljepljivom plavom tapetom i upotrijebio samoljepljivi foto papir za slike. Vizualno nije toliko odbojna ali je kutija mekana i moram paziti kako ju skladištim.

2. Player aid - Ovdje sam morao napraviti obradu u photoshopu kako bih dobio ovaj format. Obični papir 230g i obostrani print. Napravio sam bespotrebno 6 komada...al eto, da prvu partiju nitko ne bude zakinut.

3. Karte - U originalnoj datoteci su imale tanki smeđi obrub. To mi je bilo teško za centrirat pa sam napravio bijeli i malo veći. Ovo mi je vizualno bolje riješenje od orginalana a ujedno je i praktično. Ne trošim tintu i ne vide se oštećenja pri rezanju kartica giljotinom i izrade kutova. Koristio sam obični foto papir 230g za prednju i samoljepljivi foto papir 135g za pozadinu. Karte jesu malo deblje od onog sta bih želio ali nisu prekrute pa zadovoljavaju.

4. Karte događaja - ovdje sam se malo mučio sa centriranjem pošto karte nemaju obruba a nisam ga htio stavit jer onda nebi savršeno pasale uz tablu. (bolest, šta reći...)

5. Tokeni hrane - u originalu su okrugli. Odustao sam od te varijante jer bi bilo previše posla. I ovako je trajalo. Ljepenka od 1 mm, samoljepljivi foto papir 135g i samoljepljiva prozirna folija za knjige koju sam koristio kao zaštitu.

6. Vrećice za hranu - tu sam improviziro. Uz igru dolaze vrećice u koju spremate svu pojedenu hranu. Na taj način vaši protivnici ne znaju s koliko bodova raspolažete. Ja sam za te potrebe napravio shiledove. Obradio sliku naslovnice i printo je na obični papir 230g i prekrio sve samoljepljivom prozirnom folijom. Čisto radi još dodatne čvrstoće.

7. Ploče na kojoj pratite vrstu - tu isto imam izmjene. Originalne ploče imaju predviđeno okruglo mjesto za smještanje tokena hrane. Pošto moji nisu okrugli, morao sam to izmjenit. (opet bolest...al eto)
Ljepenka je obostrana, na jednoj je vertikalna a na drugoj horizontalna orijentacija. Korišten samoljepljivi foto papir 135g

8. Tokeni za prvog igrača i praćenje klime - koristio sam samoljepljivi foto papir i plastične diskove koji su mi bili višak od izrade Dine. Slike sam našao negdje na netu i improviziro kako bi dobio ovo što imam. Diskovi su obostrani.

9. Igraća ploča - sastoji se od 3 dijela. Svaki dio sam spojio sa duct tapeom. Na ljepenku od 2 mm sam stavio samoljepljivi foto papir 135g.

Ovaj puta sam koristio mali razmak između ploča. Prije sam radio grešku pri spajanju i uvijek ih želio što više približiti. Tada pri savijanju table dolazi do oštećenja papira. Između ploča sam umetnuo igraću kartu i za početak ih spojio pik trakom. Kada sam se uvjerio da je razmak svuda jednak, tek tada sam spojeve lijepio sa duct tapeom. Na kraju dolazi najtezi dio. Lijepljenje foto papira na površinu. Ja se sluzim tehnikom da na kontra duljoj strani odlijepim papir nekih 2-3 cm (po cijeloj dužini). Stranu koju nisam odlijepio poravnam sa rubovima ljepenke i tada pritisnem stranu koja se lijepi. Nažalost nisam sliko samu izrade table pa ovo možda sve zvuči apstraktno. Iduću izradu ću sve dokumentirat.

Na karaju to sve izgleda ovako:

Za sada toliko. Pozdrav.
EDIT: pošto su neki od vas zainteresirani za troškove izrade, odlučio sam istražiti koliko me to točno koštalo. Moram priznat da je i mene na kraju zanimalo. Priložit ću linkove materijala koje sam koristio.
Obični foto papir - 100 komada/120kn
Sampljepljivi foto papir - 100kom/170kn
Samoljepljiva folija za knjige - 3m/12kn.
Tu sam primjetio da postoji dosta razlike između proizvođača. Jednom sam kupio dosta krutu i jako je bilo teško lijepiti s njom i mislim da bi mogla pucati nakon nekog vremena. Ova mi se pokazala kao dobra. Kupljena u lokalnoj knjižari.
Samoljepljivi papir za namještaj - 50x40cm/15kn.
Ovo nisam mogao naći neki dobar link. Ja sam najeftinije prošao u Pevecu. Ovo je samo za kutiju pa vjerojatno vam neće ni trebati.
Samosloživa kutija a4 - 1kom/6kn
Obični fotokopirni papir 250g - 125 kom/52kn.
Ovo isto nije toliko potrebo jer sam koristio samo 12 kom za izradu shieldova i player aidova. Također kupljeno u knjižari.
Siva ljepenka - 2kom/8kn
Nažalost ne prodaju na malo. Prijatelj mi uzeo na račun firme.
Almost a Penny Card Sleeves - 2kom/40kn
UTROŠENI MATERIJAL:
24 kom običnog foto papira (prednja strana karata) - 30 kn
43 kom samoljepljivog foto papira(24 za pozadine karata, 10 za ploče vrsta, 4 za tokene, 3 za tablu, 2 za kutiju) - 73 kn
1/2 prozirne folije za knjige - 8 kn
Samoljepljivi papir za namještaj - 15 kn
Kutija - 10 kn
Ljepenka 8 kn.
12 kom običnog fotokopirnog papira 250g - 5 kn
2 paketa sleevova - 40 kn
Ukupan iznos: 190kn...nisam računao boju za printer, ali to nije puno. Živjela CISS tehnologija!
Ljepenke sam jako malo potrošio i ima je dosta za još barem dvije igre. Problem je što se sve uzima na veću količinu i jedino tako se isplati kupovati. Ako mislite raditi, uzmite par projekata na razmatanje.
Samo bih još preporučio ovaj obični foto papir. 180g je sasvim dovoljno u kombinaciji sa 135g samoljepljivim za izradu karata. Nešto je i jeftiniji.
Ako netko ima bilo kakvih upita, stojim na raspolaganju. Pomoći ću kako god mogu.