Ove godine sam se odlučio napokon učlaniti u udrugu, pa sam se usput odlučio i predstaviti. Plus, mislim da je zadnji forum na kojem sam bio aktivan bio stari gamer.hr, i malo mi fali takvo nešto

Davno sam na moru s bratićima odigrao nekoliko partija Mysteriuma, i tad sam shvatio da je stari pojam "društvene igre" već neko vrijeme mrtav, i da mogu očekivati nešto veće i bolje od Rizika. Nakon toga sam u firmi pričao svima kako je "kul ta igra Mysterium", da bih ga i koji mjesec kasnije dobio i za rođendan od iste ekipe. Cijela priča bi možda čak ovdje i stala da nisam živio na pljunomet kolegi s posla (također član ovog foruma). Redovno bih mu se prikrpao na putu do posla i natrag, tako da bismo, očekivano, pričali o ovome i onome. Između ostalog, o raznim board gameovima koje ima doma i kakva je koja.
"Navrati jedan dan, idemo igrati Eldritch."
Prvo, nisam ni u ludilu očekivao da jedna "društvena igra" može bit toliko tematski duboka. Drugo, igra nas je silovala kako to inače biva s Eldritchom, što mi se dodatno svidjelo. Treće, prilično sam veliki fan Lovecrafta, i vidjeti sve to u obliku board gamea me ostavilo praktički bez riječi.
Par godina kasnije smo cura i ja uselili skupa i našli nekoga tko ovdje na forumu prodaje Eldritch, Forsaken Lore + razne 3D printane dodatke koji su fantastični za igru. Naravno da sam i nju uspio uvući u sve to, tako da trenutno imamo skromnu, ali pristojnu kolekciju od desetak igara, i doma se vrlo često postavi pitanje "hoćemo nešto?", istovremeno kimajući prema polici s igrama.
S vremenom sam shvatio da mi jako leže razni deck-builderi i da mi je to za sad daleko najdraži podžanr ovog cijelog hobija. Što je očekivano jer imam povijest s previše potrošenih para na razne TCG-e. Spirit Island je predivan, Mage Knight UE je vjerojatno najbolje potrošenih 750-ish kn na boardgame ikad, a Imperium: The Contention je skriveni dragulj kojeg smo u prvih tjedan dana izvadili na stol preko desetak puta.
Također, ako nešto ima Lovecraftovsku tematiku, vjerojatno ću fanboyevski bacati novce po tome dok nije moje. Unatoč svemu tome, zaključio sam da mi je Arkham Horror LCG prevelika odgovornost za sad. Čak nije ni stvar u novcima, nego treba nekako nabaviti to sve u Hrvatskoj.
Ne želim više duljiti. Bok, uglavnom. Možda u nekom trenutku otvorim thread u kojem ću sliniti po ranije spomenutom Imperiumu.