Carcassonne
- Dread24
- Reactions:
- Ima zahvala: 56 puta
- pohvaljen: 40 puta
- Kontakt:
Re: Carcassonne
CoxUT je napisao/la:Koje ekspanzije bi preporucili?
citiram samu sebe umjesto odgovoraDread24 je napisao/la:Meni su odlični dodaci Grof & Kralj, Kult, Katedrale, Mostovi (...) u biti,po meni su najbolji dodaci u Big Boxu.
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
260 stranica sa pravilima sa bgg za bas sve ekspanzije na engleskom:
http://www.mediafire.com/view/?jc7t6wjs9jahfji
Mozda ima netko tko bi ih preveo na hrvatski?
http://www.mediafire.com/view/?jc7t6wjs9jahfji
Mozda ima netko tko bi ih preveo na hrvatski?
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3721 put
- pohvaljen: 3856 puta
- Kontakt:
Zar nije sve već prevedeno ovdje?
http://igranje.hr/pravila-igara/moderne-igre-pravila
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Koliko znam - jest! Cak i stvari koje du tesko nabavljivesadistiko je napisao/la:Zar nije sve već prevedeno ovdje?
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Velika vecina jeste, nije sve. Preoblikovati cu pitanje:
Mozda bi trebalo sve objediniti u jedan pdf i (ili) prevesti ovo malo sto je ostalo?
Mozda bi trebalo sve objediniti u jedan pdf i (ili) prevesti ovo malo sto je ostalo?
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Osobno - ne bih.kruger je napisao/la:Velika vecina jeste, nije sve. Preoblikovati cu pitanje:
Svaki prijevod je svoja cjelina i ljudi skidaju po potrebi.
Ali, ako to smatraš korisnim ništa ti ne brani da poskidaš sve naše PDF-ove i kreiraš jedan cjelokupni + dopuniš s prijevodima koji nedostaju.

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Tema je stara ali možda još netko navrati.
Uglavnom žena i ja često odigramo carcassonne (i još poneka žrtva ako je navučemo). Imamo 4 ekspanzije koje kombiniramo zasebno sa igrom ili sve zajedno ako imamo višak vremena (redni brojevi koji su navedeno su :
1. Wirtshäuser und Kathedralen - nije vau, ali ok nam je, dobra nam je zbog figurica za 6 igrača, kao i zbog pločica
2. Händler und Baumeister - odlična ekspanzija, pogotovo resursi
3. Burgfräulein und Drache - još jedna odlična ekspanzija, osim zmaja daje dodatnu zločestoću u igri sa nekim pločicama kojima izbacuješ figurice iz grada. Zanimljivija je u više od 2 igrača.
5. Abtei und Bürgermeister - još jedna nama odlična ekspanzija, sa štalom daje seljacima novu ulogu
Sve je nabavljeno u Muelleru (cijena osnovne igre je cca 130 kn, a proširenja 95)
E sad primjetili smo još tri proširenja u Muelleru
6. Graf, König und Konsorten - po opisu nam se grof pretjerano ne sviđa, kralja i izviđača možemo i sami smisliti bez dodatnih kartica, kultovi i rijeka nam se čine ok, ali ne baš da bismo pali na guzicu
8. Brücken, Burgen und Basare - po opisu nam se ne sviđa dio sa tržnicama, mostovi nam se čine ok, a za utvrde ne znamo. Uglavnom nije nam napeto.
4. Der Turm - e za ovo jednostavno nemamo mišljenje i tu bi nam trebala mala pomoć ima li tko iskustva sa ovim proširenjem.
Uglavnom žena i ja često odigramo carcassonne (i još poneka žrtva ako je navučemo). Imamo 4 ekspanzije koje kombiniramo zasebno sa igrom ili sve zajedno ako imamo višak vremena (redni brojevi koji su navedeno su :
1. Wirtshäuser und Kathedralen - nije vau, ali ok nam je, dobra nam je zbog figurica za 6 igrača, kao i zbog pločica
3. Burgfräulein und Drache - još jedna odlična ekspanzija, osim zmaja daje dodatnu zločestoću u igri sa nekim pločicama kojima izbacuješ figurice iz grada. Zanimljivija je u više od 2 igrača.
5. Abtei und Bürgermeister - još jedna nama odlična ekspanzija, sa štalom daje seljacima novu ulogu
Sve je nabavljeno u Muelleru (cijena osnovne igre je cca 130 kn, a proširenja 95)
6. Graf, König und Konsorten - po opisu nam se grof pretjerano ne sviđa, kralja i izviđača možemo i sami smisliti bez dodatnih kartica, kultovi i rijeka nam se čine ok, ali ne baš da bismo pali na guzicu
8. Brücken, Burgen und Basare - po opisu nam se ne sviđa dio sa tržnicama, mostovi nam se čine ok, a za utvrde ne znamo. Uglavnom nije nam napeto.
4. Der Turm - e za ovo jednostavno nemamo mišljenje i tu bi nam trebala mala pomoć ima li tko iskustva sa ovim proširenjem.
- Dread24
- Reactions:
- Ima zahvala: 56 puta
- pohvaljen: 40 puta
- Kontakt:
De turn ako je to Toranj meni je bezveze. Gubi se onaj štih carcassonne igre... Jedino su (bar meni) uvijek dobro došle dodatne pločice za igrukockica je napisao/la:Tema je stara ali možda još netko navrati.

Mislim da smo mi samo jednom odigrali toranj sa pravim pravilima i poslije smo ga nastavili igrat samo kao dodatne pločice a oznaku toranj ignoriramo

Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Da, to je toranj. Pa iskreno, ne zanima me toranj za izvlačenje pločica. Ionako imam vreću za to, mislim da se dobije u drugom proširenju, ali radije izvlačimo iz hrpa na stolu.
A ako je samo zbog dodatnih pločica, ni to me ne zanima jer ih imamo dovoljno sa ostalim proširenjima. Kada sve zajedno kombiniramo, igra nam traje skoro 3 sata.
No u svakom slučaju, hvala na odgovoru.
A ako je samo zbog dodatnih pločica, ni to me ne zanima jer ih imamo dovoljno sa ostalim proširenjima. Kada sve zajedno kombiniramo, igra nam traje skoro 3 sata.
No u svakom slučaju, hvala na odgovoru.