Iskustva sa hrvatskom poštom/carinom

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 979 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Re: Iskustva sa hrvatskom poštom/carinom

Post Postao/la miljenko »

AlphaScorpii je napisao/la:Prije nekih 2mj. sam narucio ticket to ride preko amazona za ~30tak € i naplatili su mi i carinu i poštu (bilo je oko 40kn+40kn). Neki dan sam naručio Sattlers of Catan (~30€) i 2 dana kasnije Seafarers (~30€), došlo je danas oboje i nije naplaćena niti carina niti pošta. Za carinu sam već čuo da nekad znaju naplatit, a nekad ne, ali za poštu mi nije jasno... Jel moguće da me lik za ticket to ride sj*** jer je paket preuzela baka pa je lik znao da ju može zeznut...?

Inače imam svaku preporuku za amazon jer su cijene bolje nego kod nas, poštarina nije velika (6€ s tim da iz nekog razloga smanje cijenu igre za 2€), a igre stignu unutar 10 dana.
Evo mogu potvrditi da se stvarno mora platiti posta! Bas danas bio po paket i raspitao se sta je koje davanje. Postom nazivaju carinski pregled paketa (36.60kn fiksno) +naknada za uplatu na ziro racun (5kn) + platis jos 10kn dostavu poziva da si dodjes po paket. Zatim carini moras platiti 23% PDV-a na iznos robe+postarine. Ako nema racuna u paketu, traze te da im doneses ispis s e-baya ili trgovine gdje kupio.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

znači 50 kuna + 23% PDV na vrijednost robe? Kako se to onda čini u tvom konkretnom primjeru za usporedbu s našim dućanima (CM, Algoritam)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 979 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Ako ti se dogodi da ti roba zapne na carini, ne isplati se nikako narucivati iz vana, cak bi se usudio i reci da skuplje ispadne. E sad, caka je da dosta toga uspije proci bez da zapne na carini, nekih 60-70% prodje bez carinjena. Veliki paket ce sigurno biti zaustavljen, ali opet na velikom paketu si obicno i najvise ustedio jer ti ovih 50 kn posti nije veliki postotak cijene, dok je tih 50 kn fiksno sto moras uvijek dati, na mali i jefiti paket katastrofa, ali ce mali paket vjerojatnije proci.

Uglavnom moje je pravilo da ako ima za kupiti kod nas, neisplati se narucivati izvana, jer neces nista ustedjeti (ustedjeti ces na jednom, drugi put ce te oderati carina), a da ne govorim da se paketi znaju izgubiti u tranzitu, pa imas samo problema nepotrebnih, paketi znaju biti lose zapakirani i uzasno ih tretiraju u prijevozu, ja sam znao dobiti igre s debelim zakasnjenjima (40 dana + ispebijanih, cak sa tragovima vode, sva sreca da je sadrzaj bio oke). Naravno nekad se nadje preko neta stvari koje su puno jefinije nego kod nas, cak i uz sva davanja i rizik transporta.

Naravno, nekad si prisiljen naruciti izvana, jer je nemoguce drugacije nabaviti igru. Treba reci da CM ima mogucnost narudjbe pojedinacne igre, zajedno s njihovom narudjbom, sto sam koristio i funkcionira super, jedini je problem sto im narudjbe nisu ceste (svakih mjesec i pol) i igre s popisa nisu uvijek dostupne.

Nemam univerzalnog savijeta oko kupovine u nasim ducanima vs. interneta. No po meni je najcesce bolje, ako je moguce, probati uzeti kod nas, osim ako cijena nije stvarno prenapuhana...
AlphaScorpii
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Post Postao/la AlphaScorpii »

Nekad se isplati se vani kupovati. Moj primjer s amazona je Carcassonne (10th anniversity) kojeg sam sa postarinom platio ukupno 120-130kn, a u CM je 250kn. Jedina je razlika izdavac (rio grande u CM i hans im gluck preko amazona), ali plocice i meeplovi su identicni. Sto se ekspanzija tice, u mulleru su 86kn hans im gluck, a u CM 130kn rio grande.
baba
Reactions:
 pohvaljen: 10 puta

Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la baba »

Je li ona vještica Jadranka Posavec i dalje na carini ili je otišla u mirovinu?

Prestao sam naručivati igre sa weba samo da nju više ne moram gledat...
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la buraz »

Danas je bio neki brkati tip tamo. Jer to Jadranka? :-D

Uglavnom, bio je sam tamo, odgovarao na dva telefona, zaprimao pakete.. Tajo da mi je rekao da ostavim papire, pa će me nazvati.. Sada čekam :kava:

(Ovo sam napisao na svom smartfonu vozeći auto. ne pokušavajte to kod kuće!)
slika
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la thegrey »

baba je napisao/la:Je li ona vještica Jadranka Posavec i dalje na carini ili je otišla u mirovinu?

Ja sam mislio da ona ne umire i da će nadživjeti i samo instituciju. Najbolje je kad razgovaram s ostalim carinicima a ona upada u riječ i počinje dijelit pravdu.
baba
Reactions:
 pohvaljen: 10 puta

Post Postao/la baba »

thegrey je napisao/la:
baba je napisao/la:Je li ona vještica Jadranka Posavec i dalje na carini ili je otišla u mirovinu?

Ja sam mislio da ona ne umire i da će nadživjeti i samo instituciju. Najbolje je kad razgovaram s ostalim carinicima a ona upada u riječ i počinje dijelit pravdu.
Zadnje iskustvo s njom - ubo sam prije koju godinu Space Hulk 3rd ed na e-bayu za lijepu cijenu od $80 (+ ~ $20 shipping, prodavatelj iz Grčke), dobio poziv na carinu, naravno sa žigom drage gđe Posavec, koga drugog... čekam tamo 45 min, bivam pušten unutra, dajem uredno printani račun, kalkuliram u glavi da ću morati dati još cca 200 Kn, ajde nije toliki bed... kad ona odjednom šta je ovo, što ja tu pokušavam, da "ne vjeruje" toj cijeni i da je "na internetu" vidjela da taj "proizvod" košta $400 (??). Nakon prodornih pogleda, općenitog tretiranja kao da sam kriminalac i predavanja o tome da nju ne zanima koliko sam ja nekoj privatnoj osobi platio jer ona carini "pravu vrijednost" pustila me da čekam još skoro sat... kad je paket konačno prošetao tih desetak metara iz njenog ureda do poštanskog pulta dočekala me cifra od 500+ Kn. :o :nee

Nikad. Više.
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Sad je valjda neka nova procedura: jučer sam predao dokaz o kupnji, i danas sam zvao, pa mi je lik rekao da moram čekati tjedan dana da ocarine.
Jebenica.

slika
Broloski
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Post Postao/la Broloski »

buraz je napisao/la:Sad je valjda neka nova procedura: jučer sam predao dokaz o kupnji, i danas sam zvao, pa mi je lik rekao da moram čekati tjedan dana da ocarine.
Jebenica.

Kuovo si van eu?
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”