Carcassonne
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Re: Carcassonne
Pa da, mogu preporučiti barem neke mape. Neplanirano ću ostati malo duže doma i taman čemo proći sve ove mape da napravim članak o njima. Jučer isprobali Francusku, i ona je uz Benelux visoka preporuka (a ima i Carcassonne na mapi
). Iako je mapa sama po sebi jednostavna, ima zanimljiv twist sa žetonima gdje proizvodite vina. Mislio da će biti dosadno, ali vrlo interesantno iskustvo.

- calacirya
- Reactions:
- Ima zahvala: 8 puta
- pohvaljen: 5 puta
Pozdrav svima.. imam dva upita, pa molim meštre za malu pomoć.
1. Kod bodovanja polja gdje je svinja, iz dodatka Traders & Builders - u pravilima piše da svinja diže vrijednost grada s 3 na 4 boda ako je to tvoje polje... međutim, sa strane je naveden primjer gdje plava figurica dobiva 10 bodova za 2 grada...kako? Jesam li promašila neko osnovno bodovanje gradova? (slika u prilogu)

2. U istom tom dodatku Traders & Builders imam rozu svinju i rozog graditelja, ali u osnovnoj igri nemam rozu (imam 5 boja - crna, žuta, plava, crvena, zelena). Kako se zovu ti čovječuljci (naručila bi negdje set rozih)? Kao da se sjećam davno da mi je brat spomenuo da je Carcassonne baš igra koja je prva uvela u igru te figurice (znam da ih koriste i druge igre npr. Five tribes, jer ju isto igramo i super nam je).
Hvalaaa.

1. Kod bodovanja polja gdje je svinja, iz dodatka Traders & Builders - u pravilima piše da svinja diže vrijednost grada s 3 na 4 boda ako je to tvoje polje... međutim, sa strane je naveden primjer gdje plava figurica dobiva 10 bodova za 2 grada...kako? Jesam li promašila neko osnovno bodovanje gradova? (slika u prilogu)

2. U istom tom dodatku Traders & Builders imam rozu svinju i rozog graditelja, ali u osnovnoj igri nemam rozu (imam 5 boja - crna, žuta, plava, crvena, zelena). Kako se zovu ti čovječuljci (naručila bi negdje set rozih)? Kao da se sjećam davno da mi je brat spomenuo da je Carcassonne baš igra koja je prva uvela u igru te figurice (znam da ih koriste i druge igre npr. Five tribes, jer ju isto igramo i super nam je).
Hvalaaa.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Primjer pogrešno navodi. Kada se pogleda njemački pravilnik, 8 bodova (4 za svaki grad).
Doduše našao i pravila na engleskom gdje plavi dobiva 10 bodova u primjeru, ali piše i da svinja podiže vrijednost grada sa 4 na 5 bodova. Vjerojatno prilikom prijevoda se kombinirao sa oba jezika. Drži se njemačkog.
Meeples.
Rozo? Nikad vidio, ali doduše imam prvo izdanje, možda dolazi sa drugim izdanjem?
Edit: vidim da se može naručiti na cundco.de
Doduše našao i pravila na engleskom gdje plavi dobiva 10 bodova u primjeru, ali piše i da svinja podiže vrijednost grada sa 4 na 5 bodova. Vjerojatno prilikom prijevoda se kombinirao sa oba jezika. Drži se njemačkog.
Meeples.
Rozo? Nikad vidio, ali doduše imam prvo izdanje, možda dolazi sa drugim izdanjem?
Edit: vidim da se može naručiti na cundco.de
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 38 puta
- pohvaljen: 44 puta
- Kontakt:
1. Osam.
2. Ekspanzija "Inns and Cathedrals" dodaje rozog kao sestog igraca, pa si zato dobila i sestu (rozu) svinju kako bi mogla kombinirati ekspanzije. Vjerojatno ti je jeftinije kupiti ekspanziju nego naruciti meepleove u toj boji.
2. Ekspanzija "Inns and Cathedrals" dodaje rozog kao sestog igraca, pa si zato dobila i sestu (rozu) svinju kako bi mogla kombinirati ekspanzije. Vjerojatno ti je jeftinije kupiti ekspanziju nego naruciti meepleove u toj boji.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3721 put
- pohvaljen: 3856 puta
- Kontakt:
Mi radimo meeplove po želji kupca. Možeš naručiti koju god boju mi imamo, a imamo ih sad stvarno punocalacirya je napisao/la: 06 svi 2020, 13:08 Pozdrav svima.. imam dva upita, pa molim meštre za malu pomoć.![]()
Hvalaaa.

https://inmybox.eu/product/carcassonne-meeple-set/
imam i rozu boju
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1189 puta
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
https://www.zmangames.com/en/products/carcassonne/
Carcassonne dobio službena pravila za solo igranje. Jel probao tko?
Pdf: https://images.zmangames.com/filer_publ ... olo_en.pdf
Carcassonne dobio službena pravila za solo igranje. Jel probao tko?
Pdf: https://images.zmangames.com/filer_publ ... olo_en.pdf