Dune Imperium
Re: Dune Imperium
Pozdrav,
Biste li preporučili igru za u dvoje? Dosada je u kolekciji arnak plus expedition ekspanzija, unmatched setovi, horrified, 7 Wonders duel...itd , uglavnom igre za dvoje. Nismo totalni početnici ali niti daleko od toga
Hvala
Biste li preporučili igru za u dvoje? Dosada je u kolekciji arnak plus expedition ekspanzija, unmatched setovi, horrified, 7 Wonders duel...itd , uglavnom igre za dvoje. Nismo totalni početnici ali niti daleko od toga
Hvala
- DarkDefender
- Reactions:
- Ima zahvala: 309 puta
- pohvaljen: 527 puta
U 2 igraca se igra tako da se ubaci Automa deck koji glumi treceg igraca. Ljudi na bgg-u uglavnom govore da im je igra dobra u 2 igraca, ali meni taj oblik igre u 2 nije bas napet.
Inace, igra je odlicna.
Inace, igra je odlicna.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru DarkDefender za post:
- marin_bar
- Sheflya
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 10 puta
Odigrao sam dosta partija u dvoje i odlično to funkcionira što se mene tiče.
Postoje 2 tipa Automate u ovoj igri, kada se igra solo i kada se igra u dvoje. Kada se igra solo onda automata stvarno glumi druge igrače, natječe se, sakuplja resurse i victory poene. Pravila su nešto kompliciranija nego kada se igra u dvoje.
Kada se igra u dvoje onda automata glumi trećeg igrača tek toliko da ti zauzme određena polja (jer bi u protivnom imao previše mogućnosti za smještaj workera) i pomrsi malo račune u combat fazi, ali se ne natječe za victory poene niti skuplja resurse. Na taj način ti izbalansira igru da djeluje slično kao da igraš u troje ili četvro i to stvarno dobro funkcionira. Generalno nemaš previše petljanja sa tim fiktivnim trećim igračem nego se možeš usredotočiti na vlastitiu igru.
Da se razumijemo, Dune Imperium je prvenstveno igra za 3 ili 4 igrača (ili 5 sa custom modifikacijom
) i tu dolazi do izražaja u punom sjaju, ali u dvoje funkcionira jako dobro.
Postoje 2 tipa Automate u ovoj igri, kada se igra solo i kada se igra u dvoje. Kada se igra solo onda automata stvarno glumi druge igrače, natječe se, sakuplja resurse i victory poene. Pravila su nešto kompliciranija nego kada se igra u dvoje.
Kada se igra u dvoje onda automata glumi trećeg igrača tek toliko da ti zauzme određena polja (jer bi u protivnom imao previše mogućnosti za smještaj workera) i pomrsi malo račune u combat fazi, ali se ne natječe za victory poene niti skuplja resurse. Na taj način ti izbalansira igru da djeluje slično kao da igraš u troje ili četvro i to stvarno dobro funkcionira. Generalno nemaš previše petljanja sa tim fiktivnim trećim igračem nego se možeš usredotočiti na vlastitiu igru.
Da se razumijemo, Dune Imperium je prvenstveno igra za 3 ili 4 igrača (ili 5 sa custom modifikacijom

- Sheflya
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 10 puta
Krenuo je preorder za novu Bloodlines ekspanziju koji se, zbog shippinga, isplati jedino ako se skupi jedno 5 ljudi barem.
Dobije se i promo karta uz preorder.
Meni nije toliko napeto, ali bi uzeo ako se skupi dovoljno ljudi pa evo bacam bubu u uho.
Dobije se i promo karta uz preorder.
Meni nije toliko napeto, ali bi uzeo ako se skupi dovoljno ljudi pa evo bacam bubu u uho.
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 909 puta
- pohvaljen: 1037 puta
- Kontakt:
Nisam još igrao Dune Imperium.
Franšizu poznajem površno, nisam još čitao knjige, ali sam nedavno u avionu odgledao oba nastavka i sad sam se napalio na igru.
Osim toga Ozone ima popuste i dosta povoljno bi mogao to uzeti.
Nisam pametan šta da radim...
Franšizu poznajem površno, nisam još čitao knjige, ali sam nedavno u avionu odgledao oba nastavka i sad sam se napalio na igru.
Nisam pametan šta da radim...

- Minsc1610
- Reactions:
- Ima zahvala: 295 puta
- pohvaljen: 339 puta
- Kontakt:
Nemoj.Mago de Umago je napisao/la: 20 stu 2024, 13:07 Nisam još igrao Dune Imperium.
Nisam pametan šta da radim...![]()
- rhogam
- Reactions:
- Ima zahvala: 84 puta
- pohvaljen: 179 puta
- Kontakt:
Meni je D:I Top1 igra hahaMago de Umago je napisao/la: 20 stu 2024, 13:07 Nisam još igrao Dune Imperium.
Nisam pametan šta da radim...![]()
Počeo sam jer sam se navukao na IP pa kao ajmo probat
2 godine kasnije i imam komplet set, sve šta je dosad izašlo plus playmat
Base game je dobar sam po sebi ali je najbolja verzija meni osobno sa Rise of Ix ekspanzijom i preporučam ti da prvih par rundi odigraš bez nje i onda odmah kreneš s tom ekspanzijom. Ako ti se svidi igra onda si možeš i nabaviti Immortality pa si kompletan.
Imam isto i Uprising koji je kao standalone verzija, njega igram iskreno manje jer nam nije toliko legao, (može se i on kombinirati s Rise of Ix i Immortality ali nema potrebe), Uprising je Base game na aparatima hahhaha.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru rhogam za post (ukupno 2):
- Mago de Umago • tanelorn