Eto, sve po PS-u.Mago de Umago je napisao/la: 27 stu 2024, 15:14Prije nego sam ovo procitao vec sam naručio:Gordan je napisao/la: 27 stu 2024, 13:46 Prelude je jedna od onih ekspanzija koja odmah postane integralni dio igre i više ni ne razmišljaš o igranju bez nje.
Venus nije takva. Dodaje neke stvari koje su... onako. Može s njima, al i ne mora. Dodaju nešto šta može bit zanimljivo, al isto tako možda i razvodne igru. Osim toga dodaju i novi nestandardni resurs (floatere) koji objektivno postaju vrijedni spomena tek kad se doda i Colonies ekspanziju (i projekte u njoj koji se tiču floatera).
Međutim, ima u Venus ekspanziji nekoliko projekata i korporacija koje su neovisne od samog Venus tracka i jako su dobre.
Prelude 2 sam igrao samo u solo mode i čini mi se da donosi jako zanimljive stvari - interaktivne prelude (s efektima i akcijama) i neke ok korporacije.
Po meni:
- Prelude obavezno,
- Venus opcionalno (mi smo godinama igrali samo s kartama koje nemaju referencu na Venus track),
- Colonies obavezno,
- Prelude 2 ne donosi nikakvu novu mehaniku, samo proširuje Prelude tako da nije obavezno, ali je dobro,
- Turmoil ako si mazohist.
I naravno, rotirat Tharsis, Hellas, Elysium i ove novije mape redovito.
- TM
- Prelude
- Colonies
Mape nisu imali, ali budem obavezu. Mozda cak razmislim i o playmatima ako se budu opet naručivali.

Mislim da ni s kolonijama ne treba previše čekat. A mape kad god. Neće vam osnovna mapa s ovim ekspanzijama dosadit prvih 15-20 partija, jer i tako imaš masu toga za naučit (koje karte postoje, sinergije, kombinacije, ratovanje na mapi...)